Vrouw in hal
Vrouw in hal

Sportmedisch advies

Sportmedisch advies is advies aan sporters vanuit een sportmedische instelling. Daar wordt gekeken naar hoe geschikt jij bent om te sporten. Sporters met vragen kunnen terecht bij een sportarts.

Je niveau maakt niet uit bij het vragen om sportmedisch advies; het is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren sporters. Ook mensen met een chronische blessure die willen sporten kunnen advies krijgen bij een sportmedische instelling.

Wat krijg je vergoed?

Keuringen voor rijbewijs, ballonvaart, vliegen of duiken worden niet gerekend tot sportmedisch onderzoek. Lees meer over de vergoeding van keuringen in medische keuring rijbewijs.

Aanvullende verzekering Vergoeding
Start Geen
Slim Geen
Extra Geen
Plus maximaal €125,- per kalenderjaar
Top maximaal €250,- per kalenderjaar

Belangrijke zaken

Sportmedische instellingen die zijn aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) mogen sportmedisch advies geven. Kijk op de website van de FSMI om een sportmedische instelling bij jou in de buurt te vinden. Op de nota moet vermeld worden dat de instelling is aangesloten bij de FSMI.

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.