Je zorgverzekering betalen 

Helaas: een zorgverzekering kost geld. Naast de premie die je betaalt, kun je ook te maken krijgen met het door de overheid vastgestelde eigen risico of de wettelijke eigen bijdrage. Hieronder geven we je inzicht in welke kosten je naast je premie voor de zorgverzekering misschien ook moet betalen.

Premie

Maandelijks betaal je premie voor je basisverzekering en eventuele aanvullende verzekering. Het handigst is het je premie te betalen via automatische incasso.

 

Wijzigen van je betaalwijze of rekeningnummer doe je eenvoudig via Mijn ZorgDirect. Let op! Alleen de verzekeringnemer kan dit doen.

Eigen risico en wettelijke eigen bijdrage

Wanneer je zelf een rekening van een zorgverlener bij ons declareert, kijken wij of je hier misschien wettelijk eigen risico of een wettelijke eigen bijdrage over moet betalen. Is dit het geval, dan verrekenen wij het betreffende bedrag met de door jou te ontvangen vergoeding. Voor rekeningen die zorgverleners rechtstreeks naar ons sturen, brengen wij vier keer per jaar het eigen risico en de wettelijke eigen bijdrage in rekening. Je krijgt hierover altijd eerst bericht. Lees meer over eigen risico en eigen bijdrage betalen.

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Denk je dat je het volledige bedrag verplicht eigen risico moet betalen en wil je voorkomen dat dit in één keer in rekening wordt gebracht? Lees dan meer over onze regeling gespreid betalen verplicht eigen risico.

Betalen in termijnen

Soms komt het voor dat je financieel even wat krap zit en daardoor een rekening niet kunt betalen. Heb je een betalingsachterstand opgelopen, maak dan gebruik van de mogelijkheid om je premie, eigen risico en eigen bijdrage in termijnen betalen. Zo voorkom je dat je nog verder achterop raakt. Lees meer over een betalingsregeling zorgverzekering.

Wat als ik de premie niet betaal?

Dan ontvang je na twee maanden én na vier maanden een brief van ons. Met deze brieven wijzen wij jou op je betalingsachterstand en bieden wij je een betalingsregeling aan. Maak je hiervan geen gebruik en heb je na zes maanden nog geen zorgpremie betaalt,  dan melden wij je aan als wanbetaler bij het CAK. Gevolgen aanmelding bij het CAK.