Vrouw in hal
Vrouw in hal

Orthodontie (beugel)

Als je tanden en kiezen in de kaak een verkeerde stand hebben, kan een orthodontist of tandarts dat verbeteren. Bijvoorbeeld met een beugel. Ben je jonger dan 18 jaar én heb je een tandartsverzekering, dan kom je in aanmerking voor vergoeding van orthodontie.

Wat krijg je vergoed?

In bepaalde gevallen dekt de basisverzekering de beugel, zoals wanneer je tanden, kaak en gebit een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis hebben. Hierover kun je meer lezen op de pagina over orthodontie in bijzondere gevallen.

Let op: De vergoeding geldt voor orthodontie jonger dan 18 jaar, algemene tandheelkundige zorg, techniekkosten, de wettelijke eigen bijdrage kunstgebit en spoedeisende mondzorg in het buitenland samen.

Belangrijke zaken

Voor orthodontie kun je terecht bij een orthodontist of (beugel)tandarts. Vind met onze zorgzoeker een tandarts of orthodontist in jouw buurt.

Eigen bijdrage

Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag moet je zelf betalen.

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.