Sporten en bewegen tijdens je vakantie

Beweeg je veel, sport je regelmatig en ben je lekker fit? Dan is het heus niet erg om tijdens de vakantie wat minder fanatiek te zijn. Het moment is aangebroken om lekker uit te rusten en van je vrije tijd te genieten. Het is natuurlijk wel goed om in beweging te blijven zodat je basisconditie op peil blijft. En misschien wil je zelfs wel blijven trainen en sporten. Dat kan, we geven je de beste tips om conditie en kracht op peil te houden tijdens de vakantie!

Wandelen

Wandelen is een favoriete vakantiebezigheid en prima om fit te blijven! Doe zoveel mogelijk lopend:

  • stedentrips;
  • natuurwandelingen;
  • of de boodschappen halen bij de campingwinkel.

Fietsen

Wat langere afstanden zijn makkelijker af te leggen op de fiets. Neem hem mee of huur er een. Ga je naar het buitenland, wees je er dan van bewust dat automobilisten misschien niet gewend zijn aan fietsers. Rijd voorzichtig en draag een helm.

Hardlopen

Wil je liever wat intensiever trainen? Waarom verken je de omgeving dan niet rennend? Neem je hardloopschoenen mee en train gewoon door. Let op:

  • zorg voor een opgeladen telefoon op zak;
  • vertel reisgenoten waar je gaat lopen;
  • vertrek niet overdag in de brandende zon.

Wees verstandig, wees veilig!

Samen sporten (op afstand)

Op 1,5 meter afstand is het weer mogelijk om samen wat te ondernemen, mits je geen verkoudheidsklachten hebt. Wat is er gezelliger dan samen sporten en plezier maken tegelijkertijd? Daag de campingburen of familie uit voor een zomercompetitie badminton, jeu de boules of (tafel)tennis. Ook baantjes trekken in het zwembad met een maatje is een perfecte work out!

Fitness

Fitnesstrainingen kun je zeker ook buiten de sportschool voortzetten. Neem bijvoorbeeld een springtouw of trainingselastieken mee in de koffer. Gaat er een laptop of tablet mee? Op YouTube vind je diverse trainingen, voor veel hiervan heb je zelfs geen materialen nodig. Misschien alleen een matje, maar je kunt dan natuurlijk ook een grote handdoek gebruiken. Zoek naar fitnesstrainingen voor thuis, pilateslessen of yogaseries.