Schade door ongeval melden

Een ongeval is altijd vervelend. Zeker wanneer je hierdoor een medische behandeling moet ondergaan. Toch is het voor ons van belang om meer over jouw ongeval te weten. Lees hieronder waarom dit belangrijk kan zijn.

 

Wanneer een ander aansprakelijk is voor jouw ongeval dan proberen wij de medische kosten die onder de zorgverzekering vallen op de tegenpartij te verhalen. Heb je, naast de medische kosten, andere schade geleden door het ongeval? Bijvoorbeeld kleding die kapot is of schade aan een vervoermiddel. Dan kun je deze kosten zelf op de tegenpartij verhalen. Ook het verplicht of vrijwillig eigen risico dat je moet betalen over de medische behandeling die je door je ongeval hebt moeten ondergaan, kun je proberen te verhalen op de tegenpartij. Wij kunnen dat helaas niet voor je regelen.

 

Met ons online schadeformulier kun je schade melden. Na jouw melding te hebben ontvangen, geven wij je direct een globale indicatie of wij of jijzelf misschien schade bij een andere partij kunt verhalen.

Verhaalservice

Bij ongevallen waar een ander (mede)aansprakelijk voor is, is het in veel gevallen mogelijk (een gedeelte van) de schade te verhalen op de verzekeringsmaatschappij van die ander. Met name voetgangers en fietsers kunnen, ook als het ongeval vooral aan hen te wijten is, nog een gedeelte van de schade vorderen. Wanneer je geen belangenbehartiger hebt, kan ZorgDirect je geheel vrijblijvend in contact brengen met een onafhankelijke letselschadebehandelaar voor een gratis eerste advies. Deze kan je bijstaan in het verhalen van jouw kosten. Wil je gebruik maken van onze Verhaalservice? Geef dit dan aan via het schadeformulier.

Welke schade wil je melden?

Bij sport- en spelongevallen is verhaal van schade slechts in enkele gevallen mogelijk. Dit geldt zowel voor jou als voor ons. Wanneer je het schade door ongeval formulier invult, krijg je van ons vragenlijst thuisgestuurd. Aan de hand hiervan kunnen wij bepalen of het verhaal van medische kosten door ZorgDirect op de tegenpartij mogelijk is.

Bij verkeersongevallen is verhaal van schade vaak mogelijk. Wanneer je het schade door ongeval formulier invult, krijg je van ons vragenlijst over jouw ongeval thuisgestuurd. Aan de hand hiervan kunnen wij bepalen of het verhaal van medische kosten door ZorgDirect op de tegenpartij mogelijk is.

 

Daarnaast is het vaak mogelijk om zelf schade te verhalen. Zeker wanneer je als voetganger of fietser het slachtoffer bent van een verkeersongeval.

Bij bedrijfsongevallen is verhaal van schade voor een zorgverzekeraar slechts in enkele gevallen mogelijk. Wanneer je het schade door ongeval formulier invult, krijg je van ons een speciale vragenlijst over jouw ongeval thuisgestuurd. Aan de hand hiervan kunnen wij bepalen of het verhaal van medische kosten door ZorgDirect op de tegenpartij mogelijk is.

 

Voor jou als werknemer en slachtoffer van een bedrijfsongeval zijn er vaak meer mogelijkheden tot verhaal van schade.

Helaas is bij mishandeling of geweldpleging verhaal van schade door ZorgDirect niet mogelijk. Het beste is om voor ondersteuning contact op te nemen met Bureau Slachtofferhulp.  

 

Slachtofferhulp Nederland
Pallas Athenedreef 27
3561 PE Utrecht 

 

Postbus 14208
3508 SH Utrecht 

 

Tel: (030) 234 01 16
Fax: (030) 231 76 55

E-mail: info@slachtofferhulp.nl

Bij een ongeval thuis dat door eigen toedoen is ontstaan, is verhaal niet mogelijk.

Wanneer je het schade door ongeval formulier invult, krijg je van ons een vragenlijst over jouw ongeval thuisgestuurd. Aan de hand hiervan kunnen wij bepalen of het verhaal van medische kosten door ZorgDirect op de tegenpartij mogelijk is.