Vrouw in hal
Vrouw in hal

Therapeutisch zwemmen

Heb je een aandoening of beperking, dan kun je kiezen voor verlichting door te bewegen in extra verwarmd water, onder deskundige begeleiding. Therapeutisch zwemmen gebeurt in een speciaal voor dat doel verwarmd zwembad.

Wat krijg je vergoed?

Je hebt recht op vergoeding van therapeutisch zwemmen als je de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis (een vorm van reuma) of spierreuma (polymyalgia rheumatica) hebt.

Let op: de maximale vergoeding geldt voor medische keuring rijbewijs, zorg voor vrouwen, persoonlijke alarmeringsapparatuur voor sociale alarmering, therapeutisch zwemmen, seksuologie en nachtelijke thuiszorg voor stervenden samen.

Belangrijke zaken

Je hebt een voorschrift nodig van een huisarts of medisch specialist om in aanmerking te komen voor een vergoeding van therapeutisch zwemmen. Als je de rekening declareert, stuur je een kopie van het voorschrift mee.

Je kunt voor therapeutisch zwemmen terecht bij een zwembad dat speciaal voor dat doel extra verwarmd wordt.

Eigen bijdrage

Alles boven het maximaal te vergoeden bedrag is voor jouw rekening.

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.