Vrouw in hal
Vrouw in hal

Oorstandcorrectie

Als je oren hebt die van het hoofd afstaan (flaporen), kan de stand van je oren worden gecorrigeerd door een specialist. Ben je jonger dan 18 jaar, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding.

Wat krijg je vergoed?

Belangrijke zaken

Voor een oorstandcorrectie kun je terecht bij een (gecontracteerd) ziekenhuis of een (gecontracteerd) zelfstandig behandelcentrum. Wij hebben met een aantal ziekenhuizen en klinieken afspraken voor oorstandcorrecties gemaakt. Bij deze ziekenhuizen en klinieken kun je terecht. Hieronder vallen niet de ziekenhuizen en klinieken waarmee wij alleen algemene afspraken hebben gemaakt voor medisch specialistische zorg. Hieronder vind je een lijst met gecontracteerde zorgverleners voor oorstandcorrectie.

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

Moet je bijbetalen voor niet-gecontracteerde zorg?

Voor niet-gecontracteerde zorg vergoeden we maximaal € 1.250,- voor de totale behandeling van beide oren samen.

Belangrijke documenten

Gecontracteerde aanbieders medische specialistische zorg aanvullende verzekering (PDF)

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.