Vrouw in hal
Vrouw in hal

Nachtelijke thuiszorg voor stervenden

Mensen die in hun laatste levensfase verkeren, hebben soms extra ondersteuning nodig in de avond en nacht. Dat kan in de vorm van nachtelijke thuiszorg voor stervenden. Dit kan ook verlichting bieden aan de naasten, die dan de gelegenheid krijgen rust te nemen of even te slapen.

Wat krijg je vergoed?

Basispolis
Geen
Start
Geen
Slim
Geen
Extra
Geen
Plus
€ 35,- per dag voor maximaal 2 maanden per kalenderjaar; Nachtelijke thuiszorg voor stervenden: maximaal € 100,- per kalenderjaar
Top
€ 35,- per dag voor maximaal 2 maanden per kalenderjaar; Nachtelijke thuiszorg voor stervenden: maximaal € 200,- per kalenderjaar

Let op: de maximale vergoeding geldt voor medische keuring rijbewijs, zorg voor vrouwen, persoonlijke alarmeringsapparatuur voor sociale alarmering, therapeutisch zwemmen, seksuologie en nachtelijke thuiszorg voor stervenden samen.

Belangrijke zaken

Voor nachtelijke thuiszorg voor stervenden kun je terecht bij vrijwilligers die zijn aangesloten bij de vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ Nederland). Op de website van de VPTZ Nederland vind je een organisatie in jouw buurt.

Eigen bijdrage

Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.