Vrouw in hal
Vrouw in hal

Huisartsenzorg

De zorg die huisartsen bieden is huisartsenzorg. Onder huisartsenzorg vallen niet de preventieve griepvaccinatie en laboratoriumonderzoek in een ziekenhuis of zelfstandig laboratorium op verzoek van de huisarts.

Wat krijg je vergoed?

Basisverzekering Vergoeding
ZorgDirect basisverzekering 100% 

Belangrijke zaken

Huisartsenzorg mag worden verleend door een huisarts. Deze huisarts mag zelfstandig gevestigd zijn of onderdeel zijn van een huisartsendienstenstructuur (huisartsenpost), een huisartsencentrum of een zorggroep. Een andere persoon (bijvoorbeeld een praktijkondersteuner huisartsenzorg) mag de zorg alleen verlenen onder eindverantwoordelijkheid van een huisarts.

Vind met onze zorgzoeker een huisarts in jouw buurt.

Eigen risico

De kosten voor de huisarts tellen niet mee voor het eigen risico.

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.