Vrouw in hal
Vrouw in hal

Gezondheidscursus

Met een gezondheidscursus krijg je hulp bij het verbeteren van je leefgewoonten of het voorkomen van functieverlies, functiebeperking of ziekte. Je kunt bijvoorbeeld een EHBO- en reanimatiecursus (geen BHV-opleiding) of trainingen 'Voorbij Alcolhol;cursussen en trainingen om alcoholgebruik tegen te gaan' volgen.


Wat krijg je vergoed?

Is de cursus voor jezelf of dient hij om iemand in je directe omgeving te ondersteunen? Dan heb je recht op een vergoeding van een gezondheidscursus.

Aanvullende verzekering Vergoeding
Start  Geen 
Slim Geen 
Extra Geen 
Plus 75% tot maximaal € 100,- per kalenderjaar 
Top 75% tot maximaal € 150,- per kalenderjaar

Belangrijke zaken

Stuur na afloop van de cursus een kopie van het diploma of certificaat mee bij je declaratie, voor een vergoeding van de kosten.

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.