Vrouw in hal
Vrouw in hal

Dit verandert er in je zorgverzekering

Het kabinet maakt elk jaar op Prinsjesdag de begroting bekend voor het volgende jaar. In deze begroting staan ook wijzigingen die gaan over de zorg en je zorgverzekering. Ben je benieuwd wat dit voor jou betekent? Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij.

Collectiviteitskorting verdwijnt

Per 1 januari 2023 wordt de collectiviteitskorting op je basisverzekering afgeschaft door de regering. Op aanvullende polissen mag wel een collectiviteitskorting worden gegeven.

 

Eigen risico blijft gelijk

Ook in 2023 betaal je €385,- aan verplicht eigen risico als je zorg gebruikt waarbij dit van toepassing is.

 

Regeling coronazorg verlengd

Mensen die ernstige COVID-19 hebben gehad en nog niet volledig zijn hersteld, kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra paramedische zorg. Het gaat hier bijvoorbeeld om fysiotherapie, ergotherapie of dieetadvies. Deze zorg wordt tot 1 augustus 2023 vergoed uit het basispakket.

 

Vergoeding vitamine D verdwijnt

Per 1 januari 2023 moet je de kosten voor vitamine D zelf betalen.

 

Regeling rondom prenataal testen verandert

De dekking voor de combinatietest vervalt. De Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT) vervangt de combinatietest. Voor de dekking van de NIPT in de basisverzekering blijft een medische indicatie nodig. Hierbij geldt geen eigen risico en er is geen wettelijke eigen bijdrage.

 

Zorgtoeslag gaat omhoog

De zorgtoeslag voor 2023 is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de zorgtoeslag omhoog gaat. Of iemand recht heeft op zorgtoeslag, hangt af van het inkomen. De inkomensgrens hiervoor wordt in november bekend gemaakt door de overheid.

 

Premie 2023

Uiterlijk 12 november maken wij de wijzigingen in de basis- en aanvullende verzekeringen en de nieuwe zorgpremie voor volgend jaar bekend.
In de loop van de komende dagen en weken zal vanuit de regering meer informatie beschikbaar komen over de precieze wijzigingen in zorg en zorgverzekering. Via deze website houden wij je op de hoogte.

 

Voordeel

Korting op uw sportkleding bij Sportdirect.com