ZORGGIDS

ÉÉN PERSOON VOOR AL JE VRAGEN OVER DE ZORG


ZORGGIDS
JOUW BEMIDDELAAR NAAR DE JUISTE ZORG


Heb je vragen over de zorg en weet je niet zo goed bij wie je moet zijn? Moet je lang wachten voor een behandeling in het ziekenhuis en wil je weten waar je sneller terecht kunt? Of welk ziekenhuis bepaalde complexe operaties uit mag voeren?

 

Vanaf 2017 kun je met al je vragen over zorg terecht bij onze ZorgGids: één persoon die je helpt om op de juiste tijd op de juiste plek te komen, iemand die de weg weet als het om zorg gaat, die weet waar je terecht kunt. Kortom: iemand die ervoor opgeleid is om je te helpen de keuze te maken die het beste bij je past.

Wegwijzer in de zorg bij ZorgDirect


VOORBEELDEN VAN VRAGEN
DIE JE KUNT STELLEN AAN ONZE ZORGGIDS

 

"Ik heb een afspraak in het ziekenhuis, maar ik wil eigenlijk sneller geholpen worden”

Afhankelijk van het soort afspraak (bij een specialist of voor een specifieke behandeling) kunnen wij voor je kijken of je terecht kunt in een zelfstandig behandelcentrum of in een ander ziekenhuis. Soms ben je door de huisarts doorverwezen naar een specifieke arts of een specifiek ziekenhuis. Vaak kun je daar vragen of zij willen bellen als er eerder een plek vrijkomt.

 

"Ik moet een operatie ondergaan en ik mag daarna een tijd niets doen. Hoe moet ik dan voor mezelf zorgen?"

In het ziekenhuis kijkt de transferverpleegkundige samen met de arts na een operatie wat voor jou het beste is. Dit kan zijn dat er thuiszorg wordt aangevraagd of dat je tijdelijk wordt opgenomen in een instelling om te revalideren totdat je weer zelfstandig thuis kunt functioneren. Het ziekenhuis regelt dit allemaal.
 

“Ik ben ontslagen uit het ziekenhuis en ik krijg hulp bij het douchen en aankleden. Maar het huishouden lukt me ook nog niet. Wie kan mij helpen?”

De wijkverpleegkundige kan het sociale wijkteam inschakelen. Dit team neemt contact met je op om de situatie te bespreken. Samen bekijken jullie waarbij en door wie je geholpen kunt worden.

 


Hoe kan ik de ZorgGids bereiken?
 

De ZorgGids is te bereiken via het telefoonnummer van onze klantenservice: 088 687 74 74. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier. De ZorgGids neemt in beide gevallen binnen twee werkdagen contact met je op.