ZORGGIDS

JOUW BEMIDDELAAR NAAR DE JUISTE ZORG

Heb je vragen over de zorg en weet je niet zo goed bij wie je moet zijn? Moet je lang wachten voor een behandeling in het ziekenhuis en wil je weten waar je sneller terecht kunt? Of welk ziekenhuis bepaalde complexe operaties uit mag voeren?

Onze ZorgGids: één persoon die je helpt om op de juiste tijd op de juiste plek te komen, iemand die de weg weet als het om zorg gaat, die weet waar je terecht kunt. Kortom: iemand die ervoor opgeleid is om je te helpen de keuze te maken die het beste bij je past.

Zorgverzekeraar bemiddeling

Voorbeelden van vragen die je kunt stellen aan onze zorggids

Ik wil graag de mening horen van een andere arts. Kan dat?
Op aanvraag kan de ZorgGids een second opinion voor je regelen. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van je behandelend arts. De ZorgGids gaat voor je op zoek naar een andere arts die een oordeel kan geven over jouw klachten of voorgestelde behandeling.

Ik heb een sportblessure, waar kan ik een sportfysiotherapeut vinden?
De ZorgGids heeft een overzicht van alle gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt met hun specialisme. Ze wijst je graag de weg naar een snel herstel.

Ik heb een afspraak bij een arts in het ziekenhuis, maar ik wil eigenlijk sneller geholpen worden. Kan dat geregeld worden?
Afhankelijk van het soort afspraak (specialist of specifieke behandeling) kan de ZorgGids voor je kijken of je terecht kunt in een zelfstandig behandelcentrum of in een ander ziekenhuis. Soms ben je door je huisarts doorverwezen naar een specifieke dokter of een specifiek ziekenhuis. Vaak kan je vragen of zij je willen bellen als er eerder een plaats vrijkomt. Als het medisch noodzakelijk is dat je sneller geholpen wordt gaat dit altijd via de huisarts.

Ik zorg al lange tijd voor mijn ouders, ik ben hun mantelzorger. Hoe combineren anderen mantelzorgers dit met een baan? Waar kan ik terecht met vragen?
In veel gemeenten is een programma opgezet voor mantelzorgers. Via het zorgloket van jouw gemeente kun je informatie aanvragen. Landelijk komt Mezzo op voor de belangen van mantelzorgers.

Telefoniste

Hoe kan ik de ZorgGids bereiken?

De ZorgGids is te bereiken via het telefoonnummer van onze klantenservice: 088 687 74 74. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier. De ZorgGids neemt in beide gevallen binnen 3 werkdagen contact met je op.