Veelgestelde vragen

over Mijn ZorgDirect

Op welke tijden is Mijn ZorgDirect beschikbaar?
Mijn ZorgDirect is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Mocht er onverhoopt een storing zijn, of zijn we bezig met onderhoudswerkzaamheden dan lees je dit op onze website.
Hebben jullie een handleiding voor Mijn ZorgDirect?

Nee, er is helaas geen handleiding beschikbaar. Maar online bieden wij je veel hulp. Kom je er toch niet uit? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Contactmogelijkheden

Moet ik betalen voor Mijn ZorgDirect?
Nee hoor, Mijn ZorgDirect is gratis.
Waarom moet ik akkoord gaan met de gebruikersvoorwaarden?
In de gebruikersvoorwaarden (PDF) staat beschreven welke regels er gelden voor het gebruik van Mijn ZorgDirect. Alleen wanneer je deze geaccepteerd hebt, kun je gebruik maken van jouw persoonlijke, beveiligde omgeving.
Hoe log je in op Mijn ZorgDirect?
Je logt in met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, dan kun je deze aanvragen via www.digid.nl/aanvragen.
Moet ik me aanmelden voor Mijn ZorgDirect?
Nee, dat hoeft niet. Als je verzekerd was bij ZorgDirect en je hebt een DigiD, dan kun je direct inloggen in Mijn ZorgDirect. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen.
Kan ik altijd gebruik maken van Mijn ZorgDirect?

Nee, in een aantal gevallen kun je geen gebruik maken van Mijn ZorgDirect:

  • Je hebt geen DigiD. Voor inloggen heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen
  • Je hebt of geen zorgverzekering van ZorgDirect of je hebt deze meer dan een jaar geleden beĆ«indigd. Je houdt toegang tot Mijn ZorgDirect gedurende drie jaar nadat jouw laatste basisverzekering of aanvullende verzekering is geĆ«indigd.
  • Misschien sta je in onze administratie aangemerkt als iemand die behoort tot een kwetsbare groep. Om privacy redenen is het dan niet mogelijk om gebruik te maken van Mijn ZorgDirect. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met onze klantenservice via 088 - 687 74 74.
Waarom lukt het niet om in te loggen?

Als je een verouderd computersysteem hebt, kun je Mijn ZorgDirect niet gebruiken. Op de website van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties kun je controleren of jouw computer geschikt is om beveiligde (overheids)websites te bezoeken.

Is het probleem hiermee niet opgelost of heb je andere problemen met inloggen? Bekijk dan de veelgestelde vragen van DIGID of neem contact op met onze Klantenservice.