Stoppen met roken-programma

Vergoeding ‘stoppen met roken’-programma 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding ‘stoppen met roken’-programma. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat is een 'stoppen met roken'-programma?

Wil je graag stoppen met roken, maar denk je dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken? Je kunt een speciaal ‘stoppen met roken’-programma volgen om van je verslaving af te komen, bijvoorbeeld met geneesmiddelen. Begeleiding bij stoppen met roken, anders dan via het programma, kan onderdeel zijn van huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, verloskundige zorg of basis ggz.

 

Per 1 januari 2016 is bij het voorschrijven van stoppen-met-roken medicatie vermelding van de letters SMR op een recept voldoende. Huisartsen hoeven daarnaast geen aanvullend formulier aan te leveren.

Vergoeding ‘stoppen met roken’-programma 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Eén ‘stoppen met roken’-programma per kalenderjaar* Geen verplicht eigen risico, wel vrijwillig eigen risico Nee Nee

 

**Er geldt geen eigen risico als de behandeling onderdeel uitmaakt van huisartsenzorg of verloskundige zorg.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra Geen n.v.t. n.v.t.
Plus Maximaal € 100,- per 3 kalenderjaren Nee Nee
Top Maximaal € 200,- per 3 kalenderjaren Nee Nee

 

Wie mag de zorg verlenen?

Deze zorgaanbieders mogen de zorg verlenen:

  • een huisarts die het stoppen-met-rokenprogramma biedt;
  • een zorgaanbieder die is geregistreerd in het Kwaliteitsregister stoppen met roken;
  • een door ons gecontracteerde zorgaanbieder voor stoppen met roken. De gecontracteerde zorgaanbieders zijn te vinden op onze zorgzoeker.

Voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering moet de behandeling worden gegeven door een aanbieder van de Allen Carr cursus of door Prostop.

 

Let wel op: Ziekenhuizen hebben wij niet gecontracteerd voor Stoppen met Roken programma’s. Indien je, in het kader van een ziekenhuisbehandeling, zorg bij de longarts ontvangt om te stoppen met roken dan wordt medicatie niet vergoed.

 

GGZ instellingen hebben wij ook niet gecontracteerd voor Stoppen met Roken programma’s. Een psycholoog of psychiater mag wel advies geven over het stoppen met roken en medicatie uitschrijven, maar ook deze medicatie wordt niet vergoed.

 

< Terug naar alle vergoedingen