Jouw gegevens éxtra goed beveiligd in Mijn ZorgDirect

In Mijn ZorgDirect staan gevoelige gegevens, zoals declaraties van medische behandelingen, maar ook persoonsgegevens. Omdat wij de bescherming van deze gegevens belangrijk vinden hebben we gekozen voor een extra beveiliging bij het inloggen: een sms-controle. Inloggen met een gebruikersnaam, wachtwoord én een sms-code ter controle is nog veiliger dan inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat betekent dit?

Vanaf nu heb je naast je DigiD-inloggegevens ook altijd een sms-code nodig bij het inloggen op Mijn ZorgDirect. Je gebruikt deze code op ieder apparaat waarmee je inlogt (computer, tablet, mobiele telefoon).

Wat moet je doen om in te kunnen loggen?

Is je telefoonnummer (vast of mobiel) al bekend bij DigiD? Activeer dan de extra controle via sms. Dit kan door in te loggen bij DigiD en de onderstaande procedure te doorlopen.

Je vraagt de sms-controle aan in Mijn DigiD. Kies bij de inloggegevens voor 'Extra sms-controle aanvragen'.

  • Ga naar de website van DigiD en log in op Mijn DigiD.
  • Kies 'extra sms-controle aanvragen' en vul je mobiele of vaste telefoonnummer in.
  • Je krijgt een sms ter controle en per post een brief met een activeringscode.
  • Activeer de sms-functie door de stappen in de brief te volgen.
  • Log in bij DigiD en vul de sms-code in. Je bent ingelogd!

Tip! Informeer je gezinsleden

Ook zij moeten de sms-controle aanvragen om straks zelf in te kunnen loggen.

Geen mobiel?

Wij adviseren om per DigiD-account één mobiel nummer te koppelen voor de sms-controle. Als je zelf geen mobiele telefoon hebt, kun je gesproken sms-controle aanvragen via je vaste of mobiele nummer. Je krijgt dan de gesproken sms op dat nummer.

Veelgestelde vragen

Deze vragen krijgen wij vaak.

Waarom DigiD met sms controle?
In Mijn ZorgDirect staan privacygevoelige gegevens, zoals declaraties van medische behandelingen. Als je inlogt met een sms-code, weten wij zeker dat jij degene bent die de gegevens mag inzien en dat niemand misbruik maakt van je gegevens. Vraag daarom snel een DigiD-account aan met sms-controle via de website van DigiD. Hierboven staat welke stappen je moet volgen om dit te doen.
Hoe werkt DigiD met sms?

Nadat je jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, krijg je op je mobiele telefoon een code per sms. Deze code krijg je meestal al binnen enkele seconden. Vervolgens vul je deze code in op het DigiD-scherm, dit werkt simpel en bovendien erg snel. De sms-functie kun je tegelijk met je DigiD aanvragen of later via de website van DigiD. Hierboven staat welke stappen je moet volgen om de sms-controle te activeren.

Als je kiest voor gesproken sms-controle dan krijg je het gesproken bericht binnen enkele seconden.

Wat als DigiD mijn mobiele nummer niet heeft?
Log je vanaf nu in zonder dat je mobiele nummer bij DigiD bekend is, dan krijgt je een mededeling op het scherm dat je een mobiel nummer via de website van DigiD moet doorgeven.
Hoe vaak moet ik inloggen met DigiD en sms?
Per apparaat waarmee je inlogt (computer, tablet, mobiel) moet je elke keer bij inloggen met DigiD een sms-code invoeren.
Ik heb geen mobiele telefoon, hoe log ik in?
Voor de controle met sms heb je een mobiel telefoonnummer nodig. Heb je geen mobiele telefoon, vraag dan de gesproken sms-controle aan via Mijn DigiD.
Zijn er kosten aan verbonden?
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het inloggen via DigiD + sms.
Is DigiD zorgvuldig met mijn nummer?
DigiD gebruikt het telefoonnummer alleen voor zaken waarvoor de extra sms-controle verplicht is. Kijk voor vragen over DigiD op de website van DigiD bij vraag-en-antwoord.