Orthopedische schoenen

Als je schoen op maat moet worden gemaakt of je een speciale binnenschoen nodig hebt, spreken we van orthopedische schoenen. Dit hulpmiddel corrigeert een voetafwijking of een beenverkorting. Verder wordt ook een aangepaste confectieschoen onder orthopedische schoenen gerekend.

 

 

Orthopedische schoenen vallen onder de hulpmiddelenzorg.

 

Basisverzekering Vergoeding
ZorgDirect basisverzekering

100%

Mochten de kosten onredelijk hoog uitvallen, dan betaal je een deel zelf.

 

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van orthopedische schoenen, heb je een voorschrift nodig van een medisch specialist.

 

Als je kiest voor een leverancier die geen contract met ons heeft, moet je vooraf toestemming aan ons vragen. Als je naar een niet-gecontracteerde leverancier gaat, zorg dan dat je kiest voor een S.E.M.H.-erkende leverancier. Stuur je voorschrift naar:

 

ZorgDirect
t.a.v. de medisch adviseur
Antwoordnummer 30
7400 VB Deventer

Een postzegel is niet nodig.

 

Voor orthopedische schoenen kun je terecht bij een (gecontracteerde) leverancier van hulpmiddelen. Als je daarvoor naar een door ons gecontracteerde leverancier gaat, hoef je van tevoren geen toestemming te vragen bij ons. Vind met onze zorgzoeker een gecontracteerde leverancier in jouw buurt.

 

Raadpleeg het Reglement hulpmiddelen om te zien of je voor jouw orthopedische schoenen een eigen bijdrage moet betalen.

 

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, tellen de kosten mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

 

Belangrijke documenten

verzekeringsvoorwaarden

Reglement hulpmiddelen


Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina, omdat het een verkorte weergave is van onze voorwaarden.

 

< Terug naar alle vergoedingen