Hulpmiddelenzorg

Vergoeding hulpmiddelen 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding hulpmiddelenzorg. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF) en het Reglement Hulpmiddelen (PDF).

Wat is hulpmiddelenzorg?

We verstaan onder hulpmiddelenzorg de hulpmiddelen en verbandmiddelen die zijn opgenomen in ons Reglement Hulpmiddelen. In dat reglement vind je ook de omvang van de zorg en of je een hulpmiddel in bruikleen of eigendom krijgt.

 

Niet alle hulpmiddelen vallen onder de hulpmiddelenzorg. Lees het Reglement Hulpmiddelen (PDF) om te zien wat er wel en niet onder valt.

Heb ik een voorschrift nodig voor hulpmiddelenzorg?

Ja, voor hulpmiddelenzorg heb je een voorschrift nodig. In ons Reglement Hulpmiddelen lees je per categorie hulpmiddelen welke zorgaanbieder dat voorschrift mag afgeven.

 

In het Reglement Hulpmiddelen (PDF) vind je ook informatie over in welke gevallen je van tevoren schriftelijke toestemming van ons nodig hebt. Je leest er ook de voorwaarden voor jouw aanvraag.

Vergoeding hulpmiddelenzorg 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Hulpmiddelen en verbandmiddelen uit het Reglement Hulpmiddelen (PDF)

Alleen als de kosten onredelijk hoog zijn, zul je een gedeelte zelf moeten betalen.


Voor bepaalde hulpmiddelen geldt een eigen bijdrage.
Vanaf 18 jaar kan er een eigen risico gelden Soms Ja

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra maximaal € 100,- per kalenderjaar Soms Ja
Plus maximaal € 200,- per kalenderjaar Soms Ja
Top maximaal € 300,- per kalenderjaar Soms Ja

Toelichting vergoeding hulpmiddelen vanuit aanvullende verzekeringen

We bieden een dekking vanuit de aanvullende verzekeringen Extra, Plus en Top, tot een maximaal bedrag per jaar. Deze vergoeding geldt voor de volgende onderdelen samen:

Heupprotectoren
Je hebt een voorschrift van je arts nodig voor vergoeding van heupprotectoren. Stuur bij het declareren van de rekening een kopie van het voorschrift mee.

Wettelijke eigen bijdrage hoorapparaten en (tinnitus) maskeerders
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van kosten van de wettelijke eigen bijdrage van hoorapparaten en (tinnitus)maskeerders, moet het hoorapparaat gekocht zijn bij een door ons gecontracteerde zorgaanbieder.

Plaswekker
Op voorschrift van een arts kun je een vergoeding voor aanschaf of huur van een plaswekker krijgen. Bij het declareren van de rekening stuur je een kopie van dat voorschrift mee.

Pruiken
Als je de pruik hebt gekocht bij een door ons gecontracteerde zorgaanbieder, kom je in aanmerking voor vergoeding van de kosten die voor jouw rekening blijven na de aanschaf van een pruik. Dit is na de maximale vergoeding vanuit de basisverzekering.

 

Wie mag de zorg verlenen?

 

Voor hulpmiddelen en verbandmiddelen kun je terecht bij een gecontracteerde leverancier. Vind met onze zorgzoeker een gecontracteerde leverancier bij jou in de buurt.

 

Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier, dan vind je in het Reglement Hulpmiddelen (kolom G) welke aangewezen zorgaanbieders de zorg in dat geval aan je mogen verlenen.

 

< Terug naar alle vergoedingen