Incontinentiemateriaal

Dit zijn bijvoorbeeld urineopvangzakken, stomamaterialen, katheters met blaasvloeistoffen, incontinentie-absorbtiemateriaal, anale spoelapparatuur en breukbanden.

De plaswekker is niet opgenomen in de vergoeding van incontinentiemateriaal. Bekijk hier de vergoeding van een plaswekker.

 

Basisverzekering Vergoeding
ZorgDirect basisverzekering

100%

Mochten de kosten onredelijk hoog uitvallen dan moet je een gedeelte zelf betalen.

 

Ja, voor een vergoeding op incontinentiemateriaal heb je een voorschrift nodig van een arts of gespecialiseerde verpleegkundige.

 

Het incontinentiemateriaal kun je aanschaffen bij een gecontracteerde apotheek of leverancier van hulpmiddelen. Vind met onze zorgzoeker een gecontracteerde apotheek of leverancier van hulpmiddelen in jouw buurt.

 

Kies je ervoor je incontinentiemateriaal te laten leveren door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan moet de niet-gecontracteerde zorgaanbieder wel een apotheek zijn of een S.E.M.H.-erkende leverancier van hulpmiddelen.

 

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, tellen de kosten mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

 

Belangrijke documenten

Verzekeringsvoorwaarden

Reglement Hulpmiddelen

 

Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina, omdat het een verkorte weergave is van onze voorwaarden.

 

< Terug naar alle vergoedingen