Vrouw in hal
Vrouw in hal

Incontinentiemateriaal

Dit zijn bijvoorbeeld urineopvangzakken, stomamaterialen, katheters met blaasvloeistoffen, incontinentie-absorbtiemateriaal, anale spoelapparatuur en breukbanden.

Wat krijg je vergoed?

De plaswekker is niet opgenomen in de vergoeding van incontinentiemateriaal. Bekijk hier de vergoeding van een plaswekker.
Basisverzekering Vergoeding
ZorgDirect basisverzekering  100% bij gecontracteerde zorg

Verwijzing nodig

Ja, voor een vergoeding op incontinentiemateriaal heb je een voorschrift nodig van een arts of gespecialiseerde verpleegkundige.

Waar kun je terecht?

Het incontinentiemateriaal kun je aanschaffen bij een gecontracteerde apotheek of leverancier van hulpmiddelen. Vind met onze zorgzoeker een gecontracteerde apotheek of leverancier van hulpmiddelen in jouw buurt.

Kies je ervoor je incontinentiemateriaal te laten leveren door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan moet de niet-gecontracteerde zorgaanbieder wel een apotheek zijn of een S.E.M.H.-erkende leverancier van hulpmiddelen.

Eigen risico

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, tellen de kosten mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

Belangrijke documenten

Reglement Hulpmiddelen (PDF)

Meldpunt Stomazorg

Gebruikt u op dit moment stomahulpmiddelen? Dan zijn wij benieuwd naar uw ervaringen over de behandeling en/of de stomahulpmiddelen. U kunt deze ervaringen, positief en negatief doorgeven aan Meldpunt Stomazorg.

Jouw zorgverzekering

Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn ZorgDirect vind je alle informatie over je eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Meer informatie

Met de Zorgzoeker vind je een gecontracteerde zorgverlener in de buurt. Voor meer informatie kun je bellen met onze Klantenservice via tel: 088-6877474. Onze medewerkers helpen je graag verder.