Reiskosten bij ziekenbezoek

Vergoeding reiskosten bij ziekenbezoek 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding reiskosten bij ziekenbezoek. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat zijn reiskosten bij ziekenbezoek?

Dit zijn de kosten die jouw gezinsleden maken als ze op bezoek komen bij jou in het ziekenhuis.

Wanneer kom ik voor een vergoeding in aanmerking?

Om een vergoeding te krijgen moet jouw ziekenhuisverblijf meer dan veertien dagen achter elkaar duren, in een ziekenhuis in Nederland. Het recht op vergoeding gaat dan in op de vijftiende dag waarop je in het ziekenhuis ligt. De zorg die je daar krijgt, moet (voor een deel) vergoed worden uit de basisverzekering. Het gezinslid dat jou komt bezoeken moet op hetzelfde adres wonen als jij en ook bij ZorgDirect verzekerd zijn. De afstand tussen jouw woonadres en het ziekenhuis is minstens veertig kilometer. Dit aantal kilometers berekenen wij door te kijken naar de snelste route volgens de ANWB-routeplanner.

Vergoeding reiskosten bij ziekenbezoek 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Geen N.v.t. N.v.t. N.v.t.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen N.v.t. N.v.t.
Extra Geen N.v.t. N.v.t.
Plus Geen N.v.t. N.v.t.
Top € 0,30 per kilometer tot maximaal € 300,- per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. N.v.t.

Welke soorten vervoer zijn toegestaan?

Mensen die op ziekenbezoek gaan en aan de voorwaarden voldoen, mogen zowel hun eigen auto gebruiken als het openbaar vervoer. Ook is het toegestaan gebruik te maken van een taxi.

 

< Terug naar alle vergoedingen