Vaccinaties voor reizigers

Vergoeding vaccinaties voor reizigers 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding vaccinaties voor reizigers. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat zijn vaccinaties voor reizigers?

Als je naar het buitenland gaat, wil je natuurlijk voorkomen dat je daar een ziekte oploopt. Daarom kunnen reizigers zich laten vaccineren (bijvoorbeeld tegen gele koorts) of speciale geneesmiddelen krijgen (bijvoorbeeld pillen tegen malaria). Onder deze zorg vallen zowel de geneesmiddelen als de consulten die nodig zijn voor de vaccinaties en de geneesmiddelen.

Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Voor vaccinaties en/of geneesmiddelen die nodig zijn volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), heb je recht op een vergoeding. Op basis van je persoonlijke situatie bepaalt jouw zorgaanbieder of er sprake is van medische noodzaak.

Vergoeding vaccinaties voor reizigers 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Geen n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra Geen n.v.t. n.v.t.
Plus Geen n.v.t. n.v.t.
Top Maximaal € 250,- per kalenderjaar Nee n.v.t.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt je vaccinaties en/of geneesmiddelen afnemen bij een huisarts of een vaccinatiebureau dat voldoet aan de kwaliteitseisen. Voorbeelden van zulke bureaus zijn het LCR, de GGD, Meditel, Thuisvaccinatie.nl en Travel Health Clinics. Op de website van het LCR vind je een vaccinatiebureau bij jou in de buurt.

 

De stoffen voor vaccinaties en geneesmiddelen mogen op recept geleverd worden door apothekers en apotheekhoudende huisartsen. Stuur een kopie van het recept mee met het indienen van de nota.

 

< Terug naar alle vergoedingen