Sterilisatie

Vergoeding sterilisatie 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding sterilisatie. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat is een sterilisatie?

Een sterilisatie is een ingreep om vrijwillige onvruchtbaarheid te bewerkstelligen. Een sterilisatie is mogelijk bij zowel mannen als vrouwen.

Vergoeding sterilisatie 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Geen n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra Geen n.v.t. n.v.t.
Plus Geen n.v.t. n.v.t.
Top 100% bij gecontracteerde zorg Nee Nee

Wat als ik gebruik maak van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder?

Als je gebruik maakt van een sterilisatie bij een niet door ons gecontracteerde zorgaanbieder, vergoeden we maximaal € 500,- voor de totale behandeling. De tarieven voor zorgaanbieders met wie wij geen afspraken hebben gemaakt vind je op de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Alle kosten die je maakt bovenop het bedrag dat wij maximaal vergoeden, zijn voor je eigen rekening.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt een sterilisatie laten uitvoeren bij een (gecontracteerd) ziekenhuis en een gecontracteerd zelfstandig behandelcentrum. Onder gecontracteerde zorg verstaan wij zorg die wordt verleend door een ziekenhuis waarmee wij afspraken hebben gemaakt, speciaal voor het verrichten van sterilisaties. Let op: daaronder vallen niet de ziekenhuizen waarmee wij enkel algemene afspraken voor medisch specialistische zorg hebben gemaakt.

 

Ook huisartsen die door ons gecontracteerd zijn speciaal voor het verrichten van sterilisaties, mogen de behandeling uitvoeren. Huisartsen met wie wij alleen algemene afspraken hebben gemaakt voor huisartsenzorg, vallen daar niet onder.

 

Bekijk hier de gecontracteerde zorgverleners voor sterilisatie (pdf).

 

Vind met onze zorgzoeker een gecontracteerde zorgaanbieder in jouw buurt.

< Terug naar alle vergoedingen