Medische keuring rijbewijs

Vergoeding zorgverzekering 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding medische keuring rijbewijs. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat is een medische keuring voor rijbewijs?

Bij deze keuring wordt bekeken of je lichamelijk en geestelijk in staat bent om op een veilige manier een motorvoertuig te besturen. Een arts verricht de medische keuring voor je rijbewijs. Deze arts kan een medisch specialist inschakelen, zoals een oogarts of een neuroloog, als hij dat nodig acht. Na de keuring bepaalt een medisch adviseur van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) of het veilig is om jou de Verklaring van geschiktheid te geven.

Wanneer kom ik voor een vergoeding in aanmerking?

Als je een verplichte medische keuring moet doorlopen voor de vernieuwing van je rijbewijs, heb je recht op een vergoeding. De medische keuring voor verlenging van het rijbewijs is verplicht voor mensen die rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus) willen verlengen, of mensen die boven de 70 jaar zijn; bestuurders van 70 jaar en ouder worden elke vijf jaar gekeurd.

Vergoeding medische keuring rijbewijs 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
geen n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra Geen n.v.t. n.v.t.
Plus Maximaal € 100,- per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening nee
Top Maximaal € 200,- per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening nee

*Let op: de maximale vergoeding geldt voor medische keuring rijbewijs, zorg voor vrouwen, persoonlijke alarmeringsapparatuur voor sociale alarmering, therapeutisch zwemmen, seksuologie en nachtelijke thuiszorg voor stervenden samen.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor een medische keuring voor je rijbewijs kun je terecht bij een (huis)arts.

 

< Terug naar alle vergoedingen