Logeerhuis

Vergoeding zorgverzekering 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding logeerhuis. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat is een logeerhuis?

Een logeerhuis is een instelling verbonden aan een ziekenhuis, waar mensen kunnen verblijven die hun in het ziekenhuis opgenomen gezinslid komen bezoeken. Een voorbeeld is het Ronald McDonald Huis.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Als één of meerdere gezinsleden jou komen bezoeken in het ziekenhuis, heb je recht op vergoeding van hun verblijf in een logeerhuis. De voorwaarden hiervoor zijn dat het gezinslid op hetzelfde adres woont als jij en ook bij ZorgDirect verzekerd is. De maximale vergoeding geldt voor het totaal aantal bezoekende gezinsleden dat verblijft in het logeerhuis.

 

Het logeerhuis moet verbonden zijn aan het ziekenhuis waar jij bent opgenomen. Als er geen logeerhuis in de buurt is of als er geen plaats meer beschikbaar is in het logeerhuis, dan heb je recht op vergoeding van verblijf in een pension.

 

Stuur een bewijs van de ziekenhuisopname mee als je de rekening van het verblijf in een logeerhuis declareert.

Vergoeding logeerhuis 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Geen n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra Geen n.v.t. n.v.t.
Plus maximaal € 25,- per dag, tot maximaal € 250,- per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. n.v.t.
Top maximaal € 25,- per dag, tot maximaal € 500,- per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. n.v.t.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een logeerhuis dat verbonden is aan het ziekenhuis. Als er geen logeerhuis in de buurt is of er geen plek beschikbaar is in het logeerhuis, kun je terecht in een pension.


< Terug naar alle vergoedingen