Kraamzorg

 

 

Kraamzorg is zorg aan moeder en kind na de bevalling. De zorg is bedoeld voor de eerste tien dagen vanaf de dag van de bevalling. Jouw persoonlijke situatie bepaalt hoeveel uur kraamzorg per dag je krijgt. Bij bepaling van het aantal uur kraamzorg hanteren we het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg. De hoeveelheid kraamzorg is onder meer afhankelijk van de gezinssamenstelling en de aanwezigheid van hulp van familie of vrienden (mantelzorg).

 

 

 

Basisverzekering Vergoeding
ZorgDirect basisverzekering

100% minus de wettelijke eigen bijdrage.

Mochten de kosten onredelijk hoog uitvallen dan betaal je een deel zelf.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding
Start geen
Slim geen
Extra geen
Plus 60% van de wettelijke eigen bijdrage
Top 60% van de wettelijke eigen bijdrage

 

Om kraamzorg te krijgen, is het noodzakelijk dat je je eerst bij ons aanmeldt. Zorg dat je dit doet voor de twintigste week van je zwangerschap, zodat we alle zorg op tijd kunnen regelen. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier.

 

Voor kraamzorg kun je terecht bij:

  • geboortecentra
  • kraamverzorgenden
  • ziekenhuizen
  • geboortezorgorganisaties die hiervoor door ons zijn gecontracteerd

 

Voor kraamzorg bij je thuis geldt een wettelijke eigen bijdrage van €4,60 per uur.

 

Als je zonder medische noodzaak verblijft in een ziekenhuis of in een door ons gecontracteerd geboortecentrum, dan geldt er een wettelijke eigen bijdrage van €18,50 per dag voor jou en €18,- per dag voor je kind. Als het verblijf in de instelling meer kost dan €131,- per dag, betaal je ook het bedrag boven die €131,-.

 

Heb je een medische indicatie voor bevalling in een ziekenhuis of instelling, dan hoef je natuurlijk geen eigen bijdrage te betalen voor kraamzorg.

 

De kosten voor kraamzorg tellen niet mee voor het eigen risico.

 

Belangrijke documenten

Verzekeringsvoorwaarden

Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg

 

Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina, omdat het een verkorte weergave is van onze voorwaarden.


< Terug naar alle vergoedingen