Kinderopvang bij ziekenhuisopname

Vergoeding zorgverzekering 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding kinderopvang bij ziekenhuisopname. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat is kinderopvang bij ziekenhuisopname?

Als jij wordt opgenomen in het ziekenhuis en je kinderen moeten worden opgevangen, valt dat onder de vergoeding kinderopvang bij ziekenhuisopname. De kinderen worden opgevangen bij een kindercentrum of gastouderbureau.

Wanneer kom ik voor een vergoeding in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor vergoeding van kinderopvang vanaf de elfde dag dat je aaneengesloten in het ziekenhuis ligt. Een andere voorwaarde is dat je bent opgenomen in het ziekenhuis voor zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Je kinderen zijn jonger dan twaalf jaar en ook bij ZorgDirect verzekerd.

 

De vergoeding geldt enkel voor kinderopvang die noodzakelijk is vanwege jouw eigen ziekenhuisopname, en niet voor het aantal uren kinderopvang dat je eventueel normaal al geregeld hebt.

Vergoeding kinderopvang bij ziekenhuisopname 2018

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
geen n.v.t. n.v.t. n.v.t.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Start Geen n.v.t. n.v.t.
Slim Geen n.v.t. n.v.t.
Extra Geen n.v.t. n.v.t.
Plus Maximaal € 20,- per dag, vanaf de elfde dag van opname. Maximaal drie maanden per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. n.v.t.
Top Maximaal € 20,- per dag, vanaf de elfde dag van opname. Maximaal drie maanden per kalenderjaar Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. n.v.t.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt voor kinderopvang bij ziekenhuisopname terecht bij kindercentra en gastouderbureaus uit het landelijk register kinderopvang. Je vindt aanvullende informatie op www.landelijkregisterkinderopvang.nl.


< Terug naar alle vergoedingen