Kinderopvang bij ziekenhuisopname

 Als jij wordt opgenomen in het ziekenhuis en je kinderen moeten worden opgevangen, valt dat onder de vergoeding kinderopvang bij ziekenhuisopname. De kinderen worden opgevangen bij een kindercentrum of gastouderbureau.

 

Je komt in aanmerking voor vergoeding van kinderopvang vanaf de elfde dag dat je aaneengesloten in het ziekenhuis ligt. Een andere voorwaarde is dat je bent opgenomen in het ziekenhuis voor zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Je kinderen zijn jonger dan twaalf jaar en ook bij ZorgDirect verzekerd.

 

De vergoeding geldt enkel voor kinderopvang die noodzakelijk is vanwege jouw eigen ziekenhuisopname, en niet voor het aantal uren kinderopvang dat je eventueel normaal al geregeld hebt.

 

Aanvullende verzekering Vergoeding
Start geen
Slim geen
Extra geen
Plus maximaal € 20,- per dag, vanaf de elfde dag van opname. Maximaal drie maanden per kalenderjaar
Top maximaal € 20,- per dag, vanaf de elfde dag van opname. Maximaal drie maanden per kalenderjaar

 

Je kunt voor kinderopvang bij ziekenhuisopname terecht bij kindercentra en gastouderbureaus uit het landelijk register kinderopvang. Je vindt aanvullende informatie op www.landelijkregisterkinderopvang.nl.

 

Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening.

 

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit de aanvullende verzekeringen.

 

Belangrijke documenten

Verzekeringsvoorwaarden

 

Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina, omdat het een verkorte weergave is van onze voorwaarden.


< Terug naar alle vergoedingen