Borstprothese

Een borstprothese of mammaprothese is een uitwendig hulpmiddel dat de borst volledig of gedeeltelijk vervangt. Er zijn standaard borstprotheses, maar je kunt er ook eentje speciaal voor jou op maat gemaakt krijgen. De borstprothese wordt jouw eigendom. Over het algemeen kun je een borstprothese minimaal 24 maanden dragen. In het Reglement Hulpmiddelen lees je wat je moet doen wanneer je jouw prothese moet vervangen.

 

 

Basisverzekering Vergoeding
ZorgDirect basisverzekering 100%
Mochten de kosten onredelijk hoog uitvallen, dan betaal je zelf een deel mee.

 

Je komt voor een borstprothese in aanmerking als je een voorschrift hebt van een arts of mammacare-verpleegkundige. Heb je een op maat gemaakte borstprothese nodig? Bij het voorschrift heb je dan ook een verklaring nodig dat een gebruiksklaar verkrijgbare borstprothese voor jou niet mogelijk of niet verantwoord is.

 

Wanneer je gebruik maakt van een leverancier met wie wij geen afspraken hebben gemaakt, heb je vooraf toestemming van ons nodig. Stuur je voorschrift met een offerte naar:

ZorgDirect
Medisch adviseur
Antwoordnummer 30
7400 VB Deventer

Een postzegel is niet nodig.

 

Voor een borstprothese kun je terecht bij een gecontracteerde leverancier van hulpmiddelen. Met onze zorgzoeker vind je een (gecontracteerde) leverancier bij jou in de buurt. Ga je naar een gecontracteerde leverancier, dan heb je vooraf geen toestemming van ons nodig.

 

Bij niet gecontracteerde zorg, betaal je 25% zelf.

 

Wanneer je 18 jaar of ouder bent, tellen de kosten mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

 

Wanneer je je prothese haalt bij een niet-gecontracteerde leverancier, dan moet deze wel voldoen aan de voorwaarden die staan in ons Reglement Hulpmiddelen.  Zo moet het een S.E.M.H. erkende hulpmiddelen leverancier zijn. Ook moet je vooraf toestemming vragen voor zorg door een niet-gecontracteerde leverancier.

 

 

Belangrijke documenten

Verzekeringsvoorwaarden 

Reglement Hulpmiddelen

 

Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina, omdat het een verkorte weergave is van onze voorwaarden.

 

< Terug naar alle vergoedingen