Onze zorgverzekering

Met de basisverzekering van ZorgDirect ben je verzekerd van een ruime, landelijke zorgkeuze. Je hebt recht op vergoeding van de kosten van zorg uit de basisverzekering.

 

Je zorgverlener mag je zelf kiezen: je bent niet gebonden aan de zorgverleners met wie wij een contract afsluiten. Over de hoogte van de vergoedingen van bepaalde niet-gecontracteerde zorg hebben we vanaf 2021 afspraken gemaakt. Daarom spreken we niet langer van een restitutiepolis, maar een van een combinatiepolis. Door het sluiten van contracten met zorgverleners kunnen we afspraken maken over de kwaliteit en kosten van een behandeling.

 

BEREKEN JOUW PREMIE

Tarieven gecontracteerde zorg

Ga je naar een zorgverlener waarmee wij een contract hebben gesloten? Dan heb je recht op vergoeding van de kosten van zorg door die zorgverlener in Nederland tot maximaal het tarief dat wij met die zorgverlener hebben afgesproken.

Tarieven niet-gecontracteerde zorg

Ga je naar een zorgaanbieder waarmee wij geen contract hebben afgesloten? Voor bepaalde vormen van zorg die worden verricht door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder hanteren wij een maximumtarief. De kosten boven het maximumtarief betaal je dan zelf. Voor de vormen van zorg waarbij wij geen maximumtarief hanteren, vergoeden wij maximaal het marktconform tarief dat in Nederland voor die zorg geldt. Je kunt in de polisvoorwaarden teruglezen voor welke zorgvormen een maximumtarief wordt gehanteerd.

Zorgverlener zoeken

In onze zorgzoeker kun je zien of de zorgverlener van jouw keuze een contract heeft met ons. Je kunt er ook zoeken naar zorgaanbieders bij jou in de buurt en je kunt er het patiëntenoordeel lezen over die zorgverlener.

Zorgkosten declareren

Een gecontracteerde zorgverlener declareert in de meeste gevallen de zorgkosten die je maakt direct bij ons. Je ontvangt dan dus zelf geen factuur en hoeft ook niets meer bij ons te declareren. Wel zo gemakkelijk! Een niet-gecontracteerde zorgverlener stuurt de factuur vaak naar jou. Jij kunt het daarna natuurlijk bij ons declareren.

Contact

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 687 74 74. Wij helpen je graag verder.

 

BEREKEN JOUW PREMIE