Zorgpolis van ZorgDirect

De basisverzekering van ZorgDirect is een naturapolis.

Verschil tussen een natura- en restitutiepolis

Met een naturapolis heb je recht op de zorg die valt onder dekking van de verzekeringsvoorwaarden. Wij zijn verplicht om jou de zorg te verlenen. Wij doen dat niet zelf. De door ons gecontracteerde zorgaanbieders verlenen de zorg aan jou. Je kiest uit het door ons gecontracteerde zorgaanbod de zorgaanbieder die jij wilt. Deze zorgaanbieder verleent jou de zorg en stuurt ons de rekening.

 

Bij een restitutiepolis heb je recht op vergoeding van kosten van de zorg. Je zorgverzekeraar is verplicht om jou de kosten van de zorg te vergoeden, die vallen onder de dekking van de verzekeringsvoorwaarden. Je krijgt de rekening van de zorgaanbieder en dient de nota bij je zorgverzekeraar in. Deze nota vergoedt jouw verzekeraar conform de verzekeringsvoorwaarden. Let op dat ook een restitutiepolis vormen van gecontracteerde zorg kan bieden.

Aanvullende (tandarts)verzekeringen

De dekking van onze aanvullende (tandarts)verzekeringen is gebaseerd op restitutie. Zorg in natura vanuit de aanvullende verzekeringen zijn alleen het kraampakket en hulp van de alarmcentrale.

Maximumtarieven voor niet gecontracteerde zorg

Je hebt een ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders. Voor zorg door een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben afgesloten, hebben wij maximumtarieven opgesteld. Kies je voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met ZorgDirect? Dan krijg je de kosten tot het maximumtarief vergoed. Dit is 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Hanteert de niet gecontracteerde zorgaanbieder hogere tarieven dan het maximumtarief? De kosten boven het maximumtarief zijn dan voor jouw eigen rekening. Bekijk de lijsten met maximumtarieven voor ongecontracteerde zorg.

Let er op dat ook de niet-gecontracteerde zorgaanbieder door ons moet zijn toegelaten om voor vergoeding van de kosten van zorg in aanmerking te komen. In de verzekeringsvoorwaarden (PDF) staat per zorgvorm welke zorgaanbieders de zorg mogen verlenen.

Met onze zorgzoeker vind je alle (niet-)gecontracteerde zorgaanbieders bij jou in de buurt. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze Zorgadvieslijn via 088 687 74 74. Wij helpen je graag verder.