Wat verandert er in 2018?

Prinsjesdag is traditiegetrouw best wel een spannende dag. De overheid maakt op deze dag namelijk haar plannen voor het volgende jaar bekend. In deze plannen staat ook wat er gebeurt met de basisverzekering: gaan er behandelingen uit of komen er misschien wat bij? Wij houden op deze pagina voor je bij wat alle plannen zijn en wat dit betekent. Verder bepalen wij ook elk jaar opnieuw welke vergoedingen wij in onze aanvullende verzekeringen stoppen. Zodra dat bekend is, vind je dat ook op deze pagina.

Eigen risico

Oorspronkelijk werd op Prinsjesdag bekendgemaakt dat het verplicht eigen risico in 2018 € 400,- zou zijn. Een dag later verscheen er een brief op de website van de Tweede Kamer waarin Gerrit Zalm voorstelt om deze verhoging niet door te laten gaan. Er is een spoedprocedure geweest voor een wetswijziging, waar de Tweede en Eerste Kamer mee hebben ingestemd. Dit betekent dus dat het verplicht eigen risico in 2018 niet wordt verhoogd. Het blijft dus €385,-.

Basisverzekering

Wat ook op Prinsjesdag bekend werd gemaakt, is dat het volgende wordt toegevoegd aan de basisverzekering:

 

  • Vergoeding van 12 oefentherapiebehandelingen per 12 maanden als je artrose hebt in je heup- of kniegewrichten.
  • Vergoeding van het zittend ziekenvervoer van en naar behandelingen als je kanker hebt en wordt behandeld met immuuntherapie.

Aanvullende verzekeringen

Wij bieden vier aanvullende verzekeringen en drie losse tandartsverzekeringen. Zodra wij weten óf en wat wij in 2018 gaan veranderen, zetten we dat onder meer op deze pagina.

Premie

Uiterlijk 12 november maken wij onze premie bekend. Ben je bij ons verzekerd? Dan krijg je hier bericht over. Ben je niet bij ons verzekerd en wil je wel zo snel mogelijk de premie weten? Laat dan je e-mailadres achter.