• Home
  • Tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Alleen verzekerden tot 18 jaar hebben recht op een vergoeding van tandartskosten vanuit de basisverzekering. Wanneer je ouder bent dan 18 is het daarom verstandig een tandartsverzekering af te sluiten. Kijk hiervoor op onze pagina orthodontie tot en vanaf 18 jaar. ZorgDirect kent drie tandartsverzekeringen. Onze tandartsverzekeringen vergoeden 75% van alle kosten tot een maximaal bedrag per jaar.

Waarom een tandartsverzekering?

  • Aantrekkelijke premie per maand
  • Vergoeding van bijna alle behandelingen, inclusief techniekkosten
  • Vergoeding wettelijke eigen bijdrage van kunstgebitten
  • Spoedeisende mondzorg in het buitenland standaard meeverzekerd
  • Vergoeding orthodontie (beugel) voor kinderen tot 18 jaar

Bereken jouw premie

Vergoedingen tandartsverzekeringen

Bekijk hieronder de maximale vergoedingen van onze tandartsverzekeringen:
 

Tandartsverzekering Vergoeding Premie per maand*
TandExtra 75% tot maximaal € 250,- per kalenderjaar € 11,-
TandPlus 75% tot maximaal € 500,- per kalenderjaar € 20,-
TandTop 75% tot maximaal € 1.000,- per kalenderjaar € 35,-

 *) Premie exclusief collectiviteitskorting.


Let op: de TandTop tandartsverzekering kun je niet online afsluiten. Wil je een verzekeringspakket afsluiten waar de TandTop in zit? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 687 74 74.

 

Ga naar het online vergoedingenoverzicht zorgverzekering of bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor een volledig overzicht van alle vergoedingen en voorwaarden.

 

Spoedeisende mondzorg in het buitenland

Ben je in het buitenland en heb je tandheelkundige zorg nodig die echt niet kan wachten, dan vergoeden wij deze kosten ook uit onze tandartsverzekeringen. Jouw behandeling moet wel voorkomen op de Lijst Spoedeisende mondzorg (pdf).

Tandartsverzekering tijdens het jaar afsluiten of verhogen

Met een basisverzekering van ZorgDirect is het mogelijk om tijdens het hele jaar een (meer uitgebreide) tandartsverzekering af te sluiten. Let op: er geldt wel een wachttijd van zes maanden voordat er aanspraak gemaakt kan worden op de vergoeding vanuit de nieuwe tandartsverzekering. De verhoging gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin wij jouw verzoek om verhoging hebben ontvangen.
 

Regel het direct online