Premie zorgverzekering

Ieder jaar stelt de overheid de vergoedingen voor de verplichte basisverzekering vast. Voor deze basisverzekering betaal je vanaf je 18e jaar premie. In 2021 is de premie van ZorgDirect € 1.596,- per jaar. Dat komt neer op € 133,- per maand.

 

De basisverzekering vergoedt niet alles. Zo wordt tandheelkundige zorg aan volwassenen alleen in bijzondere gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Daarom kan het verstandig zijn om naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering of tandartsverzekering af te sluiten. Ook hiervoor betaal je maandelijks premie.


BEREKEN JOUW PREMIE

Korting op je premie

Het is mogelijk om korting te krijgen op je zorgpremie via:
 

  1. Een collectieve regeling
    Heeft jouw werkgever een collectief contract gesloten met ZorgDirect? Met een collectieve zorgverzekering profiteer je van een aantrekkelijke collectiviteitskorting op je premie. Heeft je werkgever geen collectief contract met ons afgesloten? Maak dan gebruik van onze korting Online Gemak die voor iedereen beschikbaar is. De korting staat automatisch voor je geselecteerd als je een zorgverzekering aanvraagt.

     
  2. Wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico
    Ook wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico, krijg je korting op je premie.

Hoe betaal ik mijn premie?

Het is het handigst om je premie te betalen via automatische incasso. Met een automatische incasso geef je ons toestemming om jouw premie van je bankrekening af te schrijven. Wel zo makkelijk, want zo betaal je altijd op tijd. Betaal je nog niet via automatische incasso? Dan kun je je betalingswijze veranderen.

Lees meer over: