• Home
  • Goed om te weten: nieuw overzicht eigen risico

Nieuw overzicht eigen risico

In het verleden ontving de verzekeringnemer de factuur voor het eigen risico. Daarnaast stuurden wij alle medeverzekerden een overzicht van het door hen verbruikte eigen risico. Dit betekende dat er vaak veel enveloppen op één adres werden bezorgd. We hebben het nu zo ingeregeld dat alleen de verzekeringnemer nog post krijgt. Naast de factuur met op de achterkant uitleg over het te betalen bedrag,  ontvangt de verzekeringnemer een overzicht van de verbruikte zorg van alle verzekerden op de polis. Ook is te zien hoe de stand van het eigen risico is van deze verzekerden van het lopende jaar en het vorige jaar.

Wat staat er op het nieuwe overzicht?

Het nieuwe overzicht bevat dezelfde informatie als het oude, maar minder gedetailleerd. Wij mogen, in verband met privacy, geen zorginformatie van volwassen medeverzekerden verstrekken aan de verzekeringnemer. Maar dit betekent niet dat deze informatie niet meer beschikbaar is. Elke verzekerde heeft namelijk een persoonlijke, beveiligde omgeving op onze website: Mijn ZorgDirect. Hier staan altijd alle zorgkosten die de verzekerde maakt, net als op het oude overzicht.

 

Naar Mijn ZorgDirect

 

Let op: voor het gebruik van Mijn ZorgDirect heb je een DigiD-account nodig en er wordt gevraagd om een extra controle via sms (dit kan ook via een vaste telefoon). Om de sms-controle te activeren log je in op Mijn DigiD. Het activeren duurt een aantal dagen.