• Home
  • Elke maand een overzicht eigen risico

Vanaf 2018 sturen wij elke maand een “Overzicht Eigen Risico”


Vanaf 2018 elke maand een overzicht eigen risico

Je bent van ons gewend dat wij je per kwartaal een verzameloverzicht en een factuur voor het te betalen eigen risico sturen (natuurlijk alleen als je zorg hebt gebruikt die onder het eigen risico valt). Regelmatig kregen wij het verzoek of dat niet anders kon. Het bedrag van zo’n kwartaalfactuur was soms fors en er zat vaak veel tijd tussen het gebruik van de zorg en de factuur. Wij kunnen ons voorstellen dat het daardoor moeilijk is om het overzicht te bewaren. Daarom sturen we nu elke maand een overzicht en factuur. Je kunt natuurlijk nog steeds op elk willekeurig moment de stand van jouw eigen risico inzien in Mijn ZorgDirect.

 

Is het bedrag op de factuur toch te hoog om in een keer te betalen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. In de meeste gevallen kunnen zij met jou een passende betaalafspraak maken.

 

Wij kunnen je natuurlijk pas informeren over het verschuldigde eigen risico nadat de zorgverlener bij ons heeft gedeclareerd. We kunnen dan ook niet voorkomen dat er in sommige gevallen toch wat meer tijd zit tussen het moment waarop jij zorg hebt gebruikt en jij de factuur van het eigen risico van ons ontvangt.