Zwangerschap en geboorte

Een kindje op komst is voor de meeste mensen een hoogtepunt in hun leven. Maar ... er moet ook veel geregeld worden. Dan is het een hele geruststelling dat de zorg voor jou en je kindje goed geregeld is! Bij ZorgDirect kun je rekenen op vergoeding van zorg die je tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in je kraamperiode nodig hebt.

Verloskundige zorg

De basisverzekering vergoedt verloskundige zorg voor, tijdens en na de bevalling. Onder de zorg valt ook informatie en advies over onderzoek naar aangeboren afwijkingen en een echoscopie (echo) in de 12e en 20e week van de zwangerschap.

Kraampakket

Heb je een aanvullende Plus of Top verzekering? Dan ontvang je in de 34e week van je zwangerschap ons kraampakket. In het kraampakket zit alles wat je nodig hebt voor de eerste zorg tijdens en na de bevalling.

Vanaf de 24e week van je zwangerschap kun je online een kraampakket aanvragen.

Heb je geen of een andere aanvullende verzekering?

Bestel nu je kraampakket met korting bij Natalis!

Kraamzorg

Ook kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel uur je vergoed krijgt, hangt af van je gezinssituatie. Voor kraamzorg thuis geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 4,70 per uur per uur. Vanuit onze aanvullende verzekeringen Plus en Top vergoeden wij 60% van dit bedrag. Als je je aanmeldt voor de vijfde maand van de zwangerschap, kunnen wij tijdig voldoende zorg regelen.