Een wijziging doorgeven 

De persoonlijke gegevens van jouw zorgverzekering kun je eenvoudig zelf beheren. Wijzig je gegevens online, of regel het telefonisch of schriftelijk. Hieronder lees je hoe je een wijziging in je persoonlijke gegevens kunt doorvoeren.

 

Je nieuwe adres, telefoonnummer of e-mailadres geef je door via Mijn ZorgDirect.


De volgende persoonlijke gegevens kun je online wijzigen:

  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Het adres, je naam en geboortedatum nemen wij over van de Gemeentelijke basisadministratie. Je kunt wel een ander postadres doorgeven via Mijn ZorgDirect.

Ben je verhuisd? Jouw adreswijziging geef je door bij de gemeente. Wij krijgen jouw adreswijziging dan door van de gemeente. Je hoeft je adreswijziging dus niet aan ons door te geven.
Het is wel mogelijk om een ander postadres door te geven. Dat kun je regelen via Mijn ZorgDirect.

Ga je scheiden of ben je gescheiden? Dan kun je dit telefonisch aan ons doorgeven via 088 687 74 74. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Wij kunnen ons voorstellen dat je na een overlijden niet veel zin hebt in administratief gedoe. En dat hoeft ook niet. Wij ontvangen namelijk automatisch bericht via de gemeente waar de overleden persoon stond ingeschreven.

 

Je mag het ook zelf aan ons doorgeven. Dan kan op twee manieren:


Stuur een e-mail naar onze Klantenservice.

Per post
Stuur de overlijdenskaart naar:
ZorgDirect
Postbus 166
7400 AD Deventer

Gefeliciteerd met je gezinsuitbreiding! We hopen dat alles goed is verlopen. Vergeet niet je kindje aan te melden voor de verplichte zorgverzekering. Dit kan via Mijn ZorgDirect. Let op: doe dit in ieder geval binnen vier maanden na de geboorte.


Wil je een adoptiekindje of pleegkind aanmelden, gebruik dan het aanvraagformulier zorgverzekering. Je meldt jezelf opnieuw aan als aanvrager en voegt jouw adoptie- of pleegkind toe.

Je betaalwijze of rekeningnummer (IBAN) wijzigen regel je zelf via Mijn ZorgDirect.