Gespreid betalen

Ook al betaal je de zorgpremie keurig op tijd, toch kun je van ons nog een factuur krijgen. Dit heeft meestal te maken met het wettelijk of vrijwillig eigen risico of een eigen bijdrage. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van zorg, kunnen deze kosten best oplopen. Daarom biedt ZorgDirect jou de service om sommige zorgkosten gespreid te betalen.

Gespreid betalen eigen risico

Over de meeste zorgkosten die vergoed worden vanuit de basisverzekering, betaal je een verplicht eigen risico. De hoogte van het eigen risico wordt door de overheid vastgesteld. In 2018 bedraagt het eigen risico €385,-.
 

Verwacht je in 2018 het volledige eigen risico te moeten betalen? Maak dan gebruik van onze regeling om dit in termijnen te betalen.

Gespreid betalen vooraf

Als je in 2017 al gebruik hebt gemaakt van de regeling vooraf gespreid betalen eigen risico, dan wordt deze voor 2018 automatisch verlengd. Je hoeft dus niets te doen.
 

Wanneer je jouw verplicht eigen risico vooraf gespreid wilt betalen, dan moet je dit voor 31 december regelen. Met de regeling voor gespreid betalen, betaal je het verplicht eigen risico in 10 maandelijkse termijnen van €38,50. Als het jaar is afgelopen, bekijken wij welk bedrag aan eigen risico je moet betalen. Dit bedrag wordt dan betaald van het door jou gespaarde bedrag. Heb je meer gespaard dan je moet betalen en staan er geen andere bedragen bij ons open? Dan storten wij het teveel betaalde bedrag terug.

 

Aanmelden gespreid betalen eigen risico vooraf

Al een regeling in 2017 gehad?

Als je in 2017 gebruik hebt gemaakt van de gespreid betalen vooraf regeling, dan hoef je nu niets te doen. De regeling wordt automatisch verlengd. Je ontvangt hierover in december nog bericht.

Wil je de regeling stopzetten? Gebruik dan het afmeldformulier.

Let op: soms moet je toch nog een bedrag betalen

Wij kunnen het eigen risico pas bij jou in rekening brengen nadat wij een overzicht van jouw zorgkosten hebben ontvangen van zorgverlener(s). Vooral van ziekenhuizen krijgen wij deze overzichten vaak laat. Zo kan het voorkomen dat wij nog een rekening van een zorgverlener krijgen over een jaar waarin je niet hebt deelgenomen aan de regeling. In dat geval moet je dit bedrag nog betalen. Ook kan het voorkomen dat wij nog een factuur ontvangen nadat wij geld hebben teruggestort op jouw IBAN. Ook deze moet je dan alsnog betalen.

Er kunnen kosten verrekend worden

Heb je vanuit de regeling vooraf gespreid betalen een bedrag overgehouden en moet je over het nieuwe jaar eigen risico betalen? Dan worden deze bedragen met elkaar verrekend. Dit scheelt dan weer in de kosten die je in het nieuwe jaar moet betalen. Hetzelfde geldt voor andere bedragen die je nog moet betalen, zoals een eigen bijdrage. Om te voorkomen dat je hiervoor van ons een herinnering krijgt, verrekenen wij dit bedrag voor je zodat je hier geen omkijken naar hebt.

Gespreid betalen eigen bijdrage

Ook een eigen bijdrage kun je gespreid betalen. Dit werkt hetzelfde als bij een factuur voor het eigen risico. Heb je een factuur ontvangen die je gespreid wilt betalen? Dien dan een aanvraag in. Dan bepalen we samen het aantal termijnen en het bedrag.