Betalingsregeling zorgverzekering

Soms zit je even krap bij kas en is het lastig de kosten voor je zorgverzekering te betalen. Bij ZorgDirect kun je een betalingsregeling afspreken. Doe dit op tijd, zo voorkom je een grote betalingsachterstand.

Betalingsregeling voor premie, eigen risico en eigen bijdrage

Je kunt voor zowel de premie, het verplicht eigen risico als de wettelijke eigen bijdrage een betalingsregeling aanvragen. Een regeling voor alle bedragen samen kan helaas niet. Je mag maximaal drie betalingsregelingen tegelijkertijd hebben; een voor de premie, een voor de wettelijke eigen bijdrage en een voor het verplicht eigen risico.

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Via het aanvraagformulier gespreid betalen eigen risico kun je je eigen risico gespreid betalen. Let op: dit kan alleen wanneer je geen vrijwillig eigen risico hebt.

 

EIGEN RISICO GESPREID BETALEN

Voorwaarden betalingsregeling zorgverzekering

Wanneer je een verzoek voor een betalingsregeling indient, krijg je zo spoedig mogelijk een brief van ons waarin wij aangeven of wij akkoord gaan met de door jou voorgestelde regeling. Deze brief moet je ondertekend aan ons terugsturen.

 

Betalen in termijnen kan alleen met een maandelijkse automatische incasso. Wanneer wij het maandbedrag niet kunnen afschrijven, bijvoorbeeld omdat het saldo op je rekening te laag is, dan stopt de betalingsregeling en moet je de restschuld zo snel mogelijk voldoen.
 

BETALINGSREGELING EIGEN BIJDRAGE OF PREMIE AANVRAGEN