Kies voor automatische incasso

Ben jij een vergeetachtig typje? Wanneer je de premie voor je zorgverzekering niet of niet op tijd betaalt, kan dat financiële gevolgen hebben. Daarom is het handig je zorgkosten te betalen met een automatische incasso. Dan heb je er geen omkijken meer naar.

Premie betalen via automatische incasso

Met een automatische incasso schrijven wij rond de 28e van de maand de premie voor jouw zorgverzekering van je bankrekening af. Je moet ons hiervoor wel van te voren machtigen.
Via Mijn Zorgdirect kun je een automatische incasso aanvragen of de gegevens van je automatische incasso wijzigen.

 

Ontvang je liever een factuur? Je kunt via Mijn ZorgDirect altijd je betaalwijze aanpassen. Ook het wijzigen van je rekeningnummer regel je eenvoudig via Mijn ZorgDirect.

Betalingsherinnering

Wanneer je je premie niet betaalt, sturen wij je een betalingsherinnering. Zit je tijdelijk wat krapper bij kas? Dan kun je in termijnen betalen. Maak hier vooral gebruik van en voorkom een grote betalingsachterstand.

Misschien ontvang je een betalingsherinnering nadat je iets hebt gewijzigd en wij deze wijziging nog niet hebben verwerkt. Wij vragen je in zo’n geval de betalingsherinnering wel te betalen. Zodra wij jouw wijziging hebben verwerkt, verrekenen wij de eventueel te veel betaalde premie met de nog openstaande premie.

Gevolgen niet betalen van de premie

Als je je premie niet betaalt, krijg je na twee en na vier maanden een brief van ons. Ook bieden wij je een betalingsregeling aan. Heb je een premieschuld van minstens zes maanden en heb je nog niet betaald? Dan zijn wij wettelijk verplicht je aan te melden bij het CAK. Het CAK gaat dan jouw premie innen. Let op: aan het CAK betaal je een zogenoemde bestuursrechtelijke premie. Deze premie is 30% hoger dan de standaardpremie (gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering in een jaar). Probeer daarom te voorkomen dat je in deze situatie verzeild raakt.

Heb je vragen?

Stel je vraag via ons online contactformulier. Of bel met onze klantenservice via 088 687 74 74. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.