Orthodontie (beugel)

Vergoeding zorgverzekering 2018

 

Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding orthodontie (beugel). Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Wat is orthodontie?

Als de tanden en kiezen in de kaak een verkeerde stand hebben, kan een orthodontist of tandarts dat verbeteren. Een bekend middel van verbetering is een beugel. Wie jonger dan 18 jaar is én een tandartsverzekering heeft, komt in aanmerking voor vergoeding van orthodontie.

 

In bepaalde gevallen dekt de basisverzekering de beugel, zoals wanneer de tanden, kaak en gebit een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis hebben. Lees meer over de vergoeding van orthodontie in bijzondere gevallen.

Heb ik een verwijzing nodig voor orthodontie?

Ja, je hebt een verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts.

 

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
Geen* N.v.t. N.v.t. N.v.t.

*Is er sprake van letsel aan mond, kaak of tanden, of een zeer ernstige groei- of ontwikkelingsstoornis aan je gebit, kaak en tanden? Dan heb je misschien recht op een vergoeding vanuit orthodontie in bijzondere gevallen.

 

Tandartsverzekering Vergoeding Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?
TandExtra 75% tot maximaal € 250,- per kalenderjaar* Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. Ja
TandPlus 75% tot maximaal € 500,- per kalenderjaar* Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. Ja
TandTop 75% tot maximaal € 1.000,- per kalenderjaar* Alle kosten boven het maximaal te vergoeden bedrag zijn voor je eigen rekening. Ja

*De vergoeding geldt voor orthodontie jonger dan 18 jaar, algemene tandheelkundige zorg, techniekkosten, de wettelijke eigen bijdrage kunstgebit en spoedeisende mondzorg in het buitenland samen.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor orthodontie kun je terecht bij een orthodontist of (beugel)tandarts. Vind met onze zorgzoeker een tandarts of orthodontist in jouw buurt.

< Terug naar alle vergoedingen