Vergoeding orthopedische schoenen nodig?

Wanneer je een afwijking hebt aan je voeten of als er sprake is van een beenverkorting dan heb je aangepaste schoenen nodig om prettig te kunnen bewegen. Bij ZorgDirect vergoeden we deze zorg van orthopedische schoenen 100% vanuit de basisverzekering. Ook als je kiest voor aangepaste confectieschoenen kun je bij ons prima uit de voeten.

Vergoeding orthopedische schoenen 2017

Basisverzekering Eigen risico? Eigen bijdrage? Verwijzing nodig?

100%
Zijn de kosten onredelijk hoog? Dan zul je zelf een gedeelte moeten bijdragen.

Vanaf 18 jaar Ja Ja


Eigen risico orthopedische schoenen

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en je gebruikt zorg uit de basisverzekering dan kun je te maken krijgen met het wettelijk verplicht eigen risico. Lees meer over het verplicht eigen risico.
 

Eigen bijdrage orthopedische schoenen

Voor orthopedische schoenen geldt een eigen bijdrage van €138,- wanneer je 16 jaar of ouder bent. Onder de 16 jaar is er sprake van een eigen bijdrage van €69,-.


Download het Reglement Hulpmiddelen (PDF) voor een gedetailleerd overzicht van de wettelijke eigen bijdragen en maximale vergoedingen.

Orthopedische schoenen vergoed vanuit de basisverzekering

Bij ZorgDirect vergoeden we de orthopedische schoenen gewoon vanuit de basisverzekering. Wel heb je een voorschrift nodig van een medisch specialist om in aanmerking te komen. Nadat wij het voorschrift hebben ontvangen, kun je voor je orthopedische schoenen terecht bij een door ons gecontracteerde leverancier van hulpmiddelen (orthopedische schoenenzorg).
 

Gebruik onze zorgzoeker om een gecontracteerde leverancier te vinden bij jou in de buurt. Je hoeft dan geen toestemming bij ons te vragen.

Ook vergoeding orthopedische schoenen bij niet-gecontracteerde leveranciers

Wil je jouw orthopedische schoenen laten maken door een niet door ons gecontracteerde leverancier, dan is dat mogelijk. Wij vergoeden dan tot maximaal 75% van de kosten die we zouden hebben gemaakt bij een gecontracteerde leverancier van orthopedische schoenen. Deze vergoeding van 75% geldt ook voor eventuele reparatiekosten. Wel moet je vooraf toestemming vragen. Let op dat je kiest voor een S.E.M.H,-erkende leverancier.

Voorschrift orthopedische schoenen

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van orthopedische schoenen heb je een voorschrift nodig. Je voorschrift stuur je naar:
 

ZorgDirect

t.a.v. de medisch adviseur

Antwoordnummer 30

7400 VB Deventer


Een postzegel is niet nodig.


Let op: deze pagina geeft slechts een korte omschrijving van de vergoeding orthopedische schoenen. Je kunt alleen rechten ontlenen aan de volledige verzekeringsvoorwaarden (PDF).