Jouw gegevens éxtra goed beveiligd in Mijn ZorgDirect

In Mijn ZorgDirect staan gevoelige gegevens, zoals declaraties van je medische behandelingen maar ook jouw persoonsgegevens. Omdat wij de bescherming van je gegevens belangrijk vinden hebben we gekozen voor een extra beveiliging bij het inloggen: een sms-controle. Inloggen met een gebruikersnaam, wachtwoord én een sms-code ter controle is nog veiliger dan inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat betekent dit?

Naast jouw DigiD-inloggegevens heb je ook een sms-code nodig als je inlogt op Mijn ZorgDirect. Je gebruikt deze code op ieder apparaat waarop je inlogt (pc, tablet, mobiele telefoon).

Wat moet je doen om in te kunnen loggen?

Is je mobiele nummer al bekend bij Digid? Dan hoef je niets te doen.

 

Is jouw mobiele nummer nog niet bekend bij DigiD? Je vraagt dan de sms-controle aan in Mijn DigiD. Kies bij de inloggegevens voor 'Extra sms-controle aanvragen'.

 

extra sms-controle aanvragen

 

  • Ga naar de website van DigiD en log in op Mijn DigiD.

  • Kies 'extra sms-controle aanvragen' en vul je mobiele nummer in.

  • Je ontvangt een sms ter controle en per post een brief met een activeringscode.

  • Activeer de sms-functie door de stappen in de brief te volgen.

  • Log in bij DigiD en vul de sms-code in. Je bent ingelogd!

Tip! Informeer je gezinsleden

Ook zij moeten de sms-controle aanvragen om straks zelf in te kunnen loggen.

Geen mobiel?

Wij adviseren je om één mobiel nummer aan één DigiD-account te koppelen voor de sms-controle. Als je zelf geen mobiele telefoon hebt, kun je de sms-controle aanvragen met het mobiele nummer van een ander gezinslid. Je ontvangt dan de sms op dat nummer.

Veel gestelde vragen

In Mijn ZorgDirect staan privacygevoelige gegevens, zoals declaraties van jouw medische behandelingen. Als je inlogt met een sms-code, weten wij zeker dat jij degene bent die de gegevens mag inzien en dat niemand misbruik maakt van jouw gegevens. Vraag daarom snel een DigiD-account aan met sms-controle via de website van DigiD. Hierboven lees je welke stappen je moet volgen om de sms- controle te activeren.

Nadat jij jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, ontvang je op jouw mobiele telefoon een code per sms. Deze code ontvang je meestal al binnen enkele seconden. Vervolgens vul je deze code in op het DigiD-scherm, dit werkt simpel en bovendien erg snel. De sms-functie kun je gelijktijdig met jouw DigiD aanvragen of later via de website van DigiD.

Log je vanaf 1 april in zonder dat jouw mobiele nummer bij DigiD bekend is, dan krijg je een mededeling op je scherm dat je jouw mobiele nummer via de website van DigiD moet doorgeven. Je kunt dan nog 14 dagen inloggen zonder sms-code.

Per apparaat waarop je inlogt (pc, tablet, mobiel) moet je elke keer bij inloggen met DigiD een sms-code invoeren.

Voor de controle met sms heb je een mobiel telefoonnummer nodig. Heb je geen mobiele telefoon, kijk dan of je de telefoon van een gezins- of familielid kunt gebruiken. Het is helaas niet mogelijk zonder de sms-controle in te loggen.

Nee, er zijn voor jou geen kosten verbonden aan het inloggen via Digid + sms.

DigiD gebruikt jouw mobiele nummer alleen voor zaken waar de extra sms-controle verplicht is. Kijk voor vragen over DigiD op de website van DigiD bij vraag-en-antwoord.