Jouw zorgverzekering in het buitenland

Blijf je binnen Europa tijdens de vakantie?  

Onze aanvullende verzekeringen bieden allemaal een vergoeding voor zorg binnen Europa. Je bent verzekerd voor spoedeisende zorg tijdens je vakantie in het buitenland, maar ook voor een medisch noodzakelijke terugreis en –in het ergste geval- jouw vervoer in het geval van overlijden. Hiervoor hoef je dus geen reisverzekering af te sluiten. De aanvullende verzekeringen Plus en Top bieden ook een vergoeding voor landen in de rest van de wereld. Hiermee ben je verzekerd voor spoedeisende zorg tot maximaal € 20.000,-. Als je een hogere vergoeding wil, kun je kijken naar een reisverzekering. Zorg er ook voor dat je van tevoren een schermafbeelding van de EHIC (European Health Insurance Card) opslaat op je telefoon. Daarmee kunnen buitenlandse zorgverleners zien dat je in Nederland verzekerd bent. Je vindt de EHIC in Mijn ZorgDirect.

 

Let op: Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Op 1 februari is een overgangsperiode begonnen, welke duurt tot en met 31 december 2020. Tijdens de overgangsperiode blijven de huidige regels van kracht.


MEER WETEN OVER DE VERGOEDING

Heb je een vaccinatie nodig?

Voor sommige reisbestemmingen heb je vaccinaties nodig. Je kunt voor reizigersadvies en de vaccinaties terecht bij de huisarts of een vaccinatiebureau. 

Onze Alarmcentrale: niet alleen voor spoedgevallen

Als je op vakantie gewond raakt of ziek wordt en met spoed naar het ziekenhuis moet, dan bel je onze Alarmcentrale. Maar bel ook gerust als er iets ‘simpels’ is. Bijvoorbeeld als je iets verkeerds gegeten hebt en niet weet of je naar de huisarts moet. Of als je wil weten naar welke zorgverlener je het beste kunt gaan. Ook daar kan de Alarmcentrale je mee helpen. Onze medewerkers kunnen je vertellen waar je heen kunt en hoe de afhandeling van de kosten in zijn werk gaat. Zo kom je na de vakantie dus niet voor onaangename verassingen te staan. Het telefoonnummer van de Alarmcentrale is +31 (0570) 687 443.

 

MEER LEZEN

 

Hoe declareer je een factuur uit het buitenland?

Voor het declareren van een factuur uit het buitenland gelden andere regels dan voor een Nederlandse factuur. Je kunt hem alleen declareren met een formulier buitenlandse declaratie (pdf).

 

MEER LEZEN