Zorgverlener zoeken

Gebruik onze Zorgzoeker om een zorgverlener bij jou in de buurt te vinden. In de Zorgzoeker zie je met welke zorgverleners wij contracten hebben gesloten. Dat zijn onze gecontracteerde zorgverleners. Gedurende het jaar sluiten wij ook nieuwe contracten met zorgverleners. Daarom passen wij onze zorgzoeker meerdere keren per week aan. Kies je voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan kan het zijn dat je moet bijbetalen. Of de behandeling vergoed wordt en hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de behandeling en hoe je verzekerd bent. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het daarom slim om onderstaande aandachtspunten bij het zoeken van een zorgverlener in de gaten te houden.
 

ZORGVERLENER ZOEKEN

Aandachtspunten bij zoeken zorgverlener

 • Heeft mijn zorgverzekeraar wel of geen contract met de zorgverlener?
  Kies je voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben, dan kan het zijn dat je moet bijbetalen. Dat geldt bijvoorbeeld bij fysiotherapie, geneesmiddelen en zittend ziekenvervoer. Hoeveel je maximaal vergoed krijgt, lees je in onze tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Let op: een contract betekent niet automatisch dat een zorgverlener ook alle zorg mag verlenen. Zo zijn er verschillen tussen contractering voor zorg uit de basisverzekering en uit de aanvullende verzekeringen. Raadpleeg daarom altijd onze verzekeringsvoorwaarden zodat je weet waar je aan toe bent.
   
 • Welke zorg mag de zorgverlener leveren?
  Je krijgt een behandeling alleen vergoed wanneer de zorgverlener aan bepaalde eisen voldoet. Een voorwaarde kan zijn dat een zorgaanbieder is aangesloten bij een bepaalde beroepsvereniging. Ook heb je voor bepaalde zorg eerst onze toestemming of een verwijzing nodig. Lees de verzekeringsvoorwaarden (PDF) voor meer informatie.
   
 • Huisartsen
  Je kunt terecht bij iedere huisarts in Nederland. Ben je op vakantie en heb je een huisarts nodig? Dan kun je terecht bij de dichtstbijzijnde huisarts op je vakantieadres. Buiten kantooruren kun je voor spoedgevallen terecht bij een huisartsenpost. Denk erom dat je wel eerst belt met de huisartsenpost om te overleggen of en wanneer je terecht kunt.
   
 • Tandartsen
  Je kunt terecht bij iedere tandarts in Nederland. Let op: de meeste tandheelkundige zorg aan volwassenen wordt NIET vergoed vanuit de Basisverzekering. Controleer dus eerst je aanvullende verzekering voor je een afspraak maakt.
   
 • Kraamzorg
  Meld je voor de twintigste week van je zwangerschap bij ons aan. Dan kunnen wij de zorg tijdig regelen.
   
 • Podotherapeuten en pedicures

  Voor preventieve voetzorg kun je terecht bij elke podotherapeut en pedicure in Nederland. Voor de hoogte van de vergoeding maakt het niet uit of deze gecontracteerd is.
   
 • Ben je aanvullend verzekerd?
  Meestal gelden voor vergoeding van zorg uit de aanvullende verzekering andere voorwaarden. Raadpleeg daarom altijd de voorwaarden (PDF) zodat je weet waar je aan toe bent.
   
 • Zorg in het buitenland
  Wil je gebruikmaken van zorg in het buitenland? Bel dan eerst onze klantenservice via 088 687 74 74 zodat je zeker weet of jouw behandeling wel voor vergoeding in aanmerking komt.

ZORGVERLENER ZOEKEN

Vragen?

Je kunt altijd bellen met onze klantenservice via 088 687 74 74. Wij helpen je graag verder.