Vrouw in hal
Vrouw in hal

Zorgverlener zoeken

Wil je weten waar je terecht kunt voor een bepaalde behandeling? Of welke zorgverleners het dichtstbij zijn? Gebruik dan onze zorgzoeker om een geschikte zorgverlener te vinden.

Of de behandeling vergoed wordt en hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de behandeling en hoe je verzekerd bent. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het daarom slim om onderstaande aandachtspunten bij het zoeken van een zorgverlener in de gaten te houden.

Een paar aandachtspunten bij het zoeken naar een zorgverlener:

Welke zorg mag de zorgverlener leveren?
Je krijgt een behandeling alleen vergoed wanneer de zorgverlener aan bepaalde eisen voldoet. Een voorwaarde kan zijn dat een zorgaanbieder is aangesloten bij een bepaalde beroepsvereniging. Ook heb je voor bepaalde zorg eerst onze toestemming of een verwijzing nodig. In onze verzekeringsvoorwaarden (PDF) staat per zorgsoort wat van toepassing is.

Toestemming voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener

Soms heb je toestemming (een machtiging) van ons nodig voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener. Dit staat per zorgsoort vermeld in onze voorwaarden. Als je geen machtiging hebt en wel naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dan kan het zijn dat wij de zorg niet vergoeden. Meer over niet-gecontracteerde zorg.

Huisartsen

Je kunt terecht bij iedere huisarts in Nederland. Ben je op vakantie en heb je een huisarts nodig? Dan kun je terecht bij de dichtstbijzijnde huisarts op je vakantieadres.

Ziekenhuizen

Ook in 2023 kun je in alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Door het coronavirus hebben we helaas nog niet met alle ziekenhuizen afspraken kunnen maken, maar we verwachten er uit te komen met alle partijen; net als voorgaande jaren.

Tandartsen

Je kunt terecht bij iedere tandarts in Nederland. Let op: de meeste tandheelkundige zorg aan volwassenen wordt NIET vergoed vanuit de basisverzekering. Check dus eerst je tandartsverzekering voor je een afspraak maakt.

Omzetplafond

Wij maken afspraken met zorgaanbieders over de kosten van de zorg en de kwaliteit van de zorg. Regelmatig maken wij daarbij afspraken over de maximale vergoeding per jaar (omzetplafond). Wij maken in beginsel geen afspraken over de hoeveelheid zorg die een zorgaanbieder moet leveren (volumeafspraak). Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat afspraken over een omzetplafond geen gevolgen voor je hebben. Je kunt bij de zorgaanbieders terecht, ook als het omzetplafond is bereikt. Helaas valt niet uit te sluiten dat er nooit gevolgen zijn. Mocht een zorgaanbieder jou na het bereiken van het omzetplafond toch niet meer willen behandelen (voor de rest van het jaar)? Dan zullen wij jou helpen bij het vinden van een andere zorgaanbieder die de zorg aan jou kan verlenen. In het uitzonderlijke geval dat er mogelijke gevolgen zijn, dan vermelden wij op onze website welke zorgaanbieders het betreft en wat de mogelijke gevolgen zijn.

Zorg in het buitenland

Wil je gebruikmaken van zorg in het buitenland? Bel dan eerst onze klantenservice via 088 687 74 74 zodat je zeker weet of jouw behandeling wel voor vergoeding in aanmerking komt.