Zorgverlener zoeken

Wil je weten waar je terecht kunt voor een bepaalde behandeling? Of welke zorgverleners het dichtstbij zijn? Gebruik dan onze zorgzoeker om een geschikte zorgverlener te vinden. Of de behandeling vergoed wordt en hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de behandeling en hoe je verzekerd bent. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het daarom slim om onderstaande aandachtspunten bij het zoeken van een zorgverlener in de gaten te houden.

 

ZORGVERLENER ZOEKEN

 

Aandachtspunten bij zoeken zorgverlener

 • Welke zorg mag de zorgverlener leveren?
  Je krijgt een behandeling alleen vergoed wanneer de zorgverlener aan bepaalde eisen voldoet. Een voorwaarde kan zijn dat een zorgaanbieder is aangesloten bij een bepaalde beroepsvereniging. Ook heb je voor bepaalde zorg eerst onze toestemming of een verwijzing nodig. In onze verzekeringsvoorwaarden (PDF) staat per zorgsoort wat van toepassing is.

   
 • Machtiging voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener
  Soms heb je een machtiging van ons nodig voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgverlener. Dit staat per zorgsoort vermeld in onze voorwaarden. Als je geen machtiging hebt en wel naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dan kan het zijn dat wij de zorg niet vergoeden.

   
 • Huisartsen
  Je kunt terecht bij iedere huisarts in Nederland. Ben je op vakantie en heb je een huisarts nodig? Dan kun je terecht bij de dichtstbijzijnde huisarts op je vakantieadres. Buiten kantooruren kun je voor spoedgevallen terecht bij een huisartsenpost. Denk erom dat je wel eerst belt met de huisartsenpost om te overleggen of en wanneer je terecht kunt.

   
 • Tandartsen
  Je kunt terecht bij iedere tandarts in Nederland. Let op: de meeste tandheelkundige zorg aan volwassenen wordt NIET vergoed vanuit de basisverzekering. Check dus eerst je tandartsverzekering voor je een afspraak maakt.

   
 • Kraamzorg
  Meld je voor de twintigste week van je zwangerschap bij ons aan. Dan kunnen wij de zorg op tijd regelen. Vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top wordt ook een kraampakket vergoed. Heb je de Plus of Top? Dan is de aanmelding voor kraamzorg ook meteen de aanvraag voor het pakket.

   
 • Podotherapeuten en pedicures

  Voor preventieve voetzorg kun je terecht bij elke podotherapeut en pedicure in Nederland.
   
 • Ben je aanvullend verzekerd?
  Meestal gelden voor vergoeding van zorg uit de aanvullende verzekering andere voorwaarden. Raadpleeg daarom altijd de voorwaarden (PDF) zodat je weet waar je aan toe bent.

   
 • Zorg in het buitenland
  Wil je gebruikmaken van zorg in het buitenland? Bel dan eerst onze klantenservice via 088 687 74 74 zodat je zeker weet of jouw behandeling wel voor vergoeding in aanmerking komt.

ZORGVERLENER ZOEKEN

Vragen?

Je kunt altijd bellen met onze klantenservice via 088 687 74 74. Wij helpen je graag verder.