Kraamzorg

Vergoeding kraamzorg

De basisverzekering vergoedt kraamzorg. Hoeveel uren kraamzorg je krijgt, stelt de zorgverlener vast in overleg met ons en de verloskundige. Voor het bepalen van het aantal uren en dagen is het ‘Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg’ leidend. Ook wordt gekeken naar jouw gezinssamenstelling en de eventuele aanwezigheid van mantelzorg. Voor kraamzorg geldt een wettelijke eigen bijdrage.

 

Let op: Er geldt een wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg bij je thuis. ZorgDirect vergoedt vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top 60% van deze wettelijke eigen bijdrage.

 

Als je in het ziekenhuis of geboortecentrum bevalt zonder dat hier een medische noodzaak voor is, moet je een wettelijke eigen bijdrage betalen. ZorgDirect vergoedt 60% hiervan vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top.

 

De hoogte van de eigen bijdrage hangt er vanaf of je een aanvullende verzekering bij ons hebt afgesloten. Bekijk hier de vergoedingen voor kraamzorg bij ZorgDirect.

Aanmelden voor kraamzorg

Voor het regelen van kraamzorg moet je voor de twintigste week van je zwangerschap contact met ons opnemen. Met onze aanvullende verzekering Plus of Top kun je tegelijk met je inschrijving voor kraamzorg, een gratis kraampakket aanvragen. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt voor een thuisbevalling.

 

Kraamzorg aanvragen
 

Nadat wij jouw aanmelding voor kraamzorg hebben ontvangen, neemt de kraamzorginstelling rechtstreeks contact met je op. Heb je recht op een kraampakket dan krijg je deze rond de 29e week van je zwangerschap toegestuurd.

Welke kraamzorginstelling?

Wij hebben met een groot aantal kraamzorginstellingen afspraken gemaakt. Voor informatie kun je bellen met 079 343 0451. Bij aanmelding kun je de kraamzorginstelling van jouw voorkeur aangeven. Gaat je voorkeur uit naar een kraamzorginstelling waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt? Houd dan wel rekening met een maximumvergoeding.

Kraampakket zelf kopen

Heb je een aanvullende Plus of Top verzekering? Dan krijg je een kraampakket van ons. Heb je geen aanvullende Plus of Top verzekering? Dan heb je geen recht op vergoeding van een kraampakket en moet je zelf een kraampakket aanschaffen. Onze leverancier Natalis heeft een kraampakket met alles wat je nodig hebt voor een thuisbevalling. Deze kun je online bestellen. Je kunt het kraampakket tegelijk met je inschrijving voor kraamzorg aanvragen.

Je kindje aanmelden

Je kindje verzeker je natuurlijk ook bij ZorgDirect. Regel het eenvoudig online via ons wijzigingsformulier. Let op: je moet je kindje in ieder geval binnen vier maanden na de geboorte aanmelden!

Heb je nog vragen?

Stel je vraag via ons online contactformulier. Of neem contact op met 079 343 0451.