Vragen premie zorgverzekering

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over de premie zorgverzekering.

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk de informatiepagina over de zorgpremie of stel je vraag via het online contactformulier.

 

De nominale premie is de premie die je maandelijks aan je zorgverzekeraar betaalt.

Wanneer je online je premie berekent, kun je zien of je voor korting in aanmerking komt. Daarnaast kun je ook korting op je premie krijgen wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico.

Vanaf de maand dat een kind 18 wordt, moet er premie voor de zorgverzekering betaald gaan worden. Vanaf dat moment geldt ook het verplicht eigen risico voor zorg uit de basisverzekering. Jongeren kunnen zelf een polis afsluiten. Doe je dit online, dan kun je zien of je in aanmerking komt voor korting op de premie. Een kind kan ook gebruik blijven maken van de polis van de ouders/verzorgers. De verzekeringnemer betaalt dan de premie voor de gezinsleden. Meer informatie vind je op onze speciale pagina voor 18 jarigen.

Wanneer je online je premie berekent, kun je zien of je in aanmerking komt voor korting. Dit kan bijvoorbeeld door je collectief te verzekering via je werkgever. Daarnaast kun je ook korting krijgen wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico.

 

Afhankelijk van de gemaakte afspraken kan de korting ook gelden voor je aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering.