Betalen voor je zorgverzekering

Een zorgverzekering kost geld. Naast de premie betaal je ook een eigen risico of eigen bijdrage wanneer je daadwerkelijk zorgkosten hebt gemaakt. Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over hoe je deze kosten kunt voldoen. 

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk ook eens op onze informatiepagina’s over kosten zorgverzekering betalen.   Of stel je vraag via het online contactformulier.

 

Het bankrekeningnummer voor de betaling van je premie, de eigen bijdrage,  aanvullende verzekering of het verplicht eigen risico  is:

IBAN: NL63ABNA0631677976
ABN AMRO bank in Deventer
 

Voor betalingen vanaf een buitenlandse rekening kun je de volgende codes gebruiken:
IBAN: NL63ABNA0631677976
BIC: ABNANL2A

Vermeld bij je betaling altijd je inschrijfnummer en factuurnummer.

Je kunt jouw premie betalen via automatische incasso. Wanneer je ons hiervoor toestemming geeft, schrijven wij de premie maandelijks automatisch van jouw bankrekening af.
 

Betaal je liever via factuur? Via Mijn ZorgDirect kun je de betaalwijze aanpassen op de pagina Persoonsgegevens.

Ja, je kunt achterstallige premie in termijnen betalen. Bel met onze klantenservice op nummer 088 - 687 74 74 om een betalingsregeling af te spreken.

De premie voor de zorgverzekering verandert elk jaar. Wij passen dit bedrag automatisch voor je aan.

Wij schrijven het eigen risico alleen automatisch af wanneer je ons toestemming voor automatische incasso hebt gegeven. Ook schrijven wij alleen bedragen lager dan € 200,-  automatisch van je rekening af. Is het bedrag hoger dan € 200,-, dan ontvang je een factuur. Ook sturen wij een factuur als de automatische afschrijving niet lukt.

Een factuur moet je dus altijd betalen, ook als je voor automatische incasso hebt gekozen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via 088 - 687 74 74.

Je kunt een verzoek indienen om in termijnen te betalen. Zo voorkom je een grote betalingsachterstand. Lees meer op de pagina ‘Betalen in termijnen’.

Je kunt altijd een verzoek indienen om in termijnen te betalen. Waarmee je bij een betalingsregeling precies rekening moet houden, lees je op de pagina ‘Betalen in termijnen’.