Vragen basisverzekering

We kennen een verplichte basisverzekering voor bijna iedereen die in Nederland woont of werkt. Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over de basisverzekering.

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk de informatiepagina over de basisverzekering of stel je vraag via het online contactformulier.

 

In onze vergoedingenmodule lees je per zorgsoort in het kort welke vergoeding je krijgt vanuit de basisverzekering en/of aanvullende verzekering. Voor meer informatie over de voorwaarden voor het recht op zorg kun je onze verzekeringsvoorwaarden (PDF) raadplegen.

De basisverzekering is een verplichte verzekering voor (bijna) iedereen die in Nederland woont of werkt. Een aanvullende verzekering biedt vergoedingen die niet (of slechts beperkt) in de basisverzekering zijn opgenomen. Zoals de naam al zegt, is het een aanvulling op de basisverzekering.

Heb je een basisverzekering van ZorgDirect? Dan kun je ook een van onze aanvullende verzekeringen of tandartsverzekeringen afsluiten. 

Dit betekent dat een zorgverzekeraar bepaalde, vaak goedkopere, geneesmiddelen aanwijst voor vergoeding.

 

ZorgDirect heeft met de apothekers afgesproken dat deze geen duur middel leveren wanneer er ook een goedkoper middel met dezelfde werking bestaat.

Voor meer informatie lees de vergoeding van geneesmiddelen in het online vergoedingenoverzicht of bekijk de verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Als zorgverzekeraar sluiten wij contracten met zorgverleners over het verlenen van zorg en de prijs van de behandelingen. Ook maken wij afspraken over de kwaliteit, zodat jij verzekerd bent van kwalitatief goede zorg. Ontvang je zorg van een zorgverlener waarmee een contract is gesloten, dan vergoeden wij de kosten zo veel mogelijk rechtstreeks aan de zorgverlener. Je krijgt dan geen rekening.

 

Met onze zorgzoeker vind je alle (niet-)gecontracteerde zorgaanbieders bij jou in de buurt. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@zorgdirect.nl. Wij helpen je graag verder.

Maximumtarieven bij niet-gecontracteerde zorg

Ga je naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben gesloten? Dan krijg je de kosten tot het maximumtarief vergoed. Rekent de niet-gecontracteerde zorgverlener een tarief dat hoger is dan ons maximumtarief? Dan zijn de extra kosten voor jouw rekening.

Bekijk hier per zorgsoort onze lijsten met maximumtarieven. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@zorgdirect.nl. Wij helpen je graag verder.