Het relatienummer: wat is het en waar kun je het vinden?

 

Elke verzekerde heeft bij ons een uniek relatienummer. Dit nummer gebruiken wij als je met ons communiceert, zodat we jouw informatie er sneller bij kunnen zoeken en je dus beter kunnen helpen.

Verschil polisnummer en relatienummer

 

Iedereen die op 1 polis staat heeft hetzelfde polisnummer. Ben je bijvoorbeeld de hoofdverzekerde en heb je een partner en/of kind(eren) bij je op de polis staan, dan hebben jullie allemaal hetzelfde polisnummer.

 

Je relatienummer is uniek; elke verzekerde heeft een eigen nummer. Ook als je met zijn allen op 1 polis staat. Door naar je relatienummer te vragen in plaats van het polisnummer, kunnen we jouw specifieke informatie opzoeken in onze systemen. Daardoor kunnen we je beter helpen als je vragen hebt.

Je relatienummer staat in Mijn ZorgDirect

Je kunt je relatienummer op 2 manieren bekijken:

Op je polisblad in Mijn ZorgDirect

 

Als je inlogt in Mijn ZorgDirect, kun je een polisblad downloaden. Op dit polisblad staat het relatienummer van elke verzekerde. Je kunt dit alleen doen als je de hoofdverzekerde bent op de polis.

Op je digitale EHIC

 

In Mijn ZorgDirect staat je digitale EHIC. De laatste 10 cijfers van het kaartnummer zijn hetzelfde als je relatienummer. Je kunt de EHIC bekijken als hoofdverzekerde en als medeverzekerde.

Als je niet steeds wilt inloggen in Mijn ZorgDirect als je het relatienummer nodig hebt, kan het handig zijn om het nummer ergens op te slaan waar je het gemakkelijk kunt vinden.

Informatie digitaal ontvangen

Wist je al dat je ervoor kunt kiezen om informatie over je zorgverzekering digitaal te ontvangen? Wij kunnen je een e-mail sturen als er een bericht in Mijn ZorgDirect staat of als je een nieuwe polis krijgt. Ook facturen en overzichten van het eigen risico en de eigen bijdrage komen in Mijn ZorgDirect te staan. Hier kunnen we je een notificatie van sturen. Je kunt in Mijn ZorgDirect aangeven dat wij digitaal met je mogen communiceren.

 

IK WIL DIGITAAL COMMUNICEREN