Klacht melden

Natuurlijk doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ben je desondanks een keer niet tevreden? Dan kun je jouw klacht bij ons melden. Je ontvangt binnen 6 weken na ontvangst van je klacht een reactie. 

Hoe kan ik een klacht melden?

 • Online via het klachtenformulier
   
 • Per post naar:

  ZorgDirect
  t.a.v. Klachtencommissie
  Antwoordnummer 30
  7400 VB Deventer

Komen we er samen niet uit?

Dan kun je kiezen uit drie opties:

 

 • Je legt de klacht voor aan de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). Binnen de SKGZ werken de Ombudsman Zorgverzekeringen en de Geschillencommissie Zorgverzekeringen. De Ombudsman Zorgverzekeringen heeft een bemiddelende rol. De Geschillencommissie Zorgverzekeringen brengt een bindend advies uit.


Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen
Postbus 291
3700 AG Zeist
Telefoon: 088 900 6 900
Website: www.skgz.nl
Email: info@skgz.nl
 

 • Je legt je klacht voor aan de burgerlijk rechter.

 • Als je de klacht liever online afhandelt, kun je er voor kiezen om het ODR-platform te gebruiken. Op deze website kiezen wij samen een neutrale derde partij die optreedt als bemiddelaar.


Let op: klachten over formulieren meld je niet bij het SKGZ, maar bij de Nederlandse Zorgautoriteit. De Nederlandse Zorgautoriteit kan een bindend advies geven.


Nederlandse Zorgautoriteit

t.a.v. de Informatielijn/het Meldpunt

Postbus 3017

3502 GA Utrecht

Klacht over een bestuurlijke boete

Wanneer je in Nederland woont of werkt, dan ben je in de meeste gevallen verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Meld je je te laat aan voor een zorgverzekering? Het CAK kan je dan een bestuurlijke boete opleggen. Ben je het niet eens met de boete, dan kun je een bezwaarschrift indienen bij het CAK.Op de website van het CAK vind je meer informatie.