Inspraakavond Zorginkoopbeleid

Goede zorg voor onze verzekerden, dat regelen wij gewoon. Om dat te kunnen doen horen wij graag hoe je denkt over de (toekomstige) zorg in de regio. Daarom organiseren wij op maandag 3 oktober een inspraakavond voor alle verzekerden van ZorgDirect.

In gesprek met lokale zorgaanbieders

Wanneer: 3 oktober 2022
Waar: Stadion De Adelaarshorst, Vetkampstraat 1 in Deventer

 

Programma

  • 18.30 uur: Deuren geopend
  • 19.00 uur: Start van het programma
  • 19.10 uur: Presentatie Wilco Kleine, innovatiemanager Deventer Ziekenhuis, over de beschikbaarheid van de zorg en de rol van innovatie hierin.
  • 19.30 uur: Start Dialoogtafels
  • 21.00 uur: Mogelijkheid tot napraten
  • 21.30 uur: Einde
 

Dialoogtafels

Bij de dialoogtafels kun je in gesprek gaan met verschillende zorgaanbieders. Je kiest bij binnenkomst twee van de drie onderwerpen waar je aansluit. Je hebt daarbij keuze uit de volgende onderwerpen en regionale zorgaanbieders:

1. Het stimuleren van een gezonde leefstijl
Huisarts Kees Pricker en Beweegmakelaar Meriel Hendriks (beiden bekend van het televisieprogramma Beter!) vertellen over de wijze waarop zij samenwerken aan het stimuleren van een gezonde leefstijl ter voorkoming van zorg. Tijdens deze dialoogsessie gaan wij graag met je in gesprek over dit initiatief en de rol van de zorgverzekeraar hierbij.

2. Aanpak wachttijden Geestelijke Gezondheidszorg
In deze dialoogsessie vertellen Moniek Beersen, onafhankelijk cliëntondersteuner van Stichting Vriendendiensten en Lisanne Talen, sociaal pedagogisch verpleegkundige bij GGZ-instelling Dimence hoe zij samen de zorg om de patiënt organiseren. Tijdens deze dialoogsessie gaan wij graag met je in gesprek over dit initiatief dat bijdraagt aan wachttijdverkorting en de rol van de zorgverzekeraar hierbij.

3. Inzet van technologie in de thuiszorg
Martin Plant  (Directeur Zorg Thuis) en Paul Haarman (projectleider Zorginnovatie) van Carinova laten zien welke mogelijkheden technologie biedt bij het verlenen van zorg in de thuissituatie en wat dit betekent voor de inzet van professionals. In deze sessie horen wij graag hoe je aankijkt tegen het gebruik van technologie en verdergaande digitalisering in de zorg en de rol van de zorgverzekeraar hierbij.