7 onmisbare winteritems voor buitensporters

Onmisbare winteritems voor de buitensporter

De winter komt eraan en dat betekent voor de meeste mensen dat ze minder buiten trainen. Maar wat is er heerlijker dan door het bos rennen en de frisse lucht inademen, wanneer je al zoveel binnen zit? Ben jij een geharde sporter die in de winter stug doortraint in de buitenlucht, dan weet je inmiddels door ervaring hoe je uitrusting eruit moet zien. Maar ga je voor het eerst hardlopen in de winter, check dan onderstaande tips om te weten wat je nodig hebt om goed voorbereid te zijn.

Thermoshirt

Draag tijdens het hardlopen altijd laagjes. In de winter begin je met een dun shirt dat je warm houdt: een thermo. Deze zorgt ook voor het afvoeren van vocht, zodat je droog blijft.

Muts

Via je hoofd verlies je de meeste warmte. Een hardloopmuts voorkomt dit, maar het zorgt er wel voor dat vocht wordt afgevoerd.

Handschoenen

Een paar handschoenen speciaal voor het hardlopen zorgt ervoor dat je vingers er niet afvriezen. Ze zijn warm en dun, zodat je er geen last van hebt tijdens het hardlopen.

Col

Via je nek verlies je veel warmte; deze kan dan ook behoorlijk koud voelen tijdens frisse dagen. Wil je het toch behaaglijk houden, kies er dan voor om een speciale hardloopcol te dragen.

Hoge sokken

Blote enkels is vragen om blessures. Houd je gewrichten warm met sokken die je enkels bedekken.

Reflectiehesje

Draag in het donker altijd reflecterende items. Veel jasjes en zelfs hardloopbroeken zijn voorzien van reflectiemateriaal. Maar met een speciaal reflectiehesje zit je sowieso goed. Misschien denk je daarbij aan een wegwerkersitem, maar tegenwoordig hebben deze hesjes een sportieve en modieuze uitstraling. En: veiligheid voorop!

Lampje

Een reflectiehesje geeft passieve zichtbaarheid (dat wil zeggen: wanneer een andere weggebruiker zijn licht erop laat vallen), maar actieve zichtbaarheid is ook belangrijk. Draag een lampje rondom je arm of achterop je jack. Er bestaan zelfs hesjes en jasjes met ingebouwde lampjes.

Crème

Geen kledingstuk, maar wel een onmisbaar item wanneer het vriest: beschermde crème. Een laagje vette zalf of vaseline zorgt ervoor dat je de huid op je gezicht niet uitdroogt.